Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Mulaliću i Dudiću prijeti suspenzija za derbi

mulalic fk zeljeznicar (1)

Pošto se bliži i veliki sarajevski derbi Željezničara i Sarajeva, zanimljiva je situacija s igračima i trenerima koji imaju po dva žuta kartona, te im prijeti suspenzija za okršaj na Grbavici

Odigrano je nekompletnih pet kola nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, a počinje da se puni rubrika u koju su smješteni suspendovani fudbaleri.

Naredne utakmice domaćeg prvenstva propustit će tri fudbalera, a biće oslabljeni Sloboda, Tuzla City i Posušje.

Adnan Jahić neće moći računati na Jasmina Osmića u utakmici protiv Sarajeva, koja se igra u Zenici u petak, dok u redovima Tuzla Cityja neće biti Huse Karjaševića. Tim iz Simin Hana će bez njega u igrati zaostali meč protiv Posušja u srijedu u Srebreniku.

Posušje će u toj utakmici biti bez Tomislava Dadića.

Pošto se bliži i veliki sarajevski derbi Željezničara i Sarajeva, zanimljiva je situacija s igračima i trenerima koji imaju po dva žuta kartona, te im prijeti suspenzija za okršaj na Grbavici.

Naime, po dva žuta kartona (jedan im nedostaje za suspenziju) imaju stratezi ljutih rivala Edis Mulalić i Feđa Dudić, a suspenzija prijeti i Dženisu Beganoviću, Hamzi Gasalu, Arminu Hodžiću, Luki Maliću (Željezničar), te Rijadu Kobiljaru (Sarajevo).

Sarajevo u petak igra sa Slobodom u Zenici, a Željo sutradan gostuje Borcu u Bosanskom Novom.