Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sukob zbog udesa?!

Mirnes tvrdi da su ga petorica tukla motkama: Bili su mi sumnjivi, ali…

mirnes (1)
Gulam zadobio teške tjelesne povrede (FOTO: Avaz.ba)

U noći sa 6. na 7. avgust ove godine oko ponoći, vraćao sam se kući iz grada

Mirnesa Gulama iz mjesta Sladna kod Srebrenika tvrdi da su ga pretukla petorica muškaraca. On se javio za “Avaz” te objasnio kako je došlo do napada.

Ovom nemilom događaju, kako pretpostavlja Gulam u izjavi za Dnevni avaz, prethodio je sukob koji se dogodio dan ranije kada je jedan od napadača, njegov komšija, sa traktorom izašao na glavnu ulicu te udario i oštetio njegov automobil. On je tada pozvao policiju da obavi uviđaj.

– Psovao mi je majku. Ja sam se suzdržao. Nisam htio nikakav sukob. Sačekao sam policiju. Oni su napravili zapisnik. Policajci su napravili uviđaj. Sutradan sam odmah napadnut. Vozač koji nema vozačke dozvole, koji je nezaposlen, dobio je kaznu od 500 KM, jer je upravljao vozilom bez dozvole i to je njega iznerviralo.

– On je svaki dan pod dejstvom alkohola i policija često dolazi na teren kući kod njega da ga smiri – tvrdi Gulam i dodaje:

– U noći sa 6. na 7. avgust ove godine oko ponoći, vraćao sam se kući iz grada. Na ulici me presreo auotmobil iz kojeg su izašla četvorica momaka. Možda dva kilometra do kuće – kazao je Gulam.

Kaže, prošao je pored njih, ne sluteći šta će ga zadesiti. Tvrdi da su mu bili sumnjivi, međutim, nije posebno obraćao pažnju.

– Nakon 20 sekundi automobil koji je stajao kraj puta, ti momci, krenuli su za mnom da me napadnu, da me sustignu. Ubrzao sam sa svojim automobilom. Kada sam stigao kući, u dvorište porodične kuće, vidio sam još jedno lice koje stoji sa motkom, primjetivši da je to komšija. Ušao sam u svoje dvorište i pitao ga „Zašto čekaš, šta je problem?“.

– Međutim, u tom momentu dolazi automobil iz kojeg momci vade motke. Vidio sam pet osoba koji su krenuli na mene. Počeli su da me tuku, da me napadaju sa uzvicima „Ubij go**o“, „Ubij ga“, „Treba ga ubiti“ – ispričao je Gulam.

Dodao je da se branio od udaraca koje su mu nanosili u predjelu glave. Branio se rukama, ali je zadobio teške tjelesne povrede u vidu fraktura prstiju i prijeloma. Policija je i tada izašla na teren.

Gulam tokom ljekarskog pregleda u UKC Tuzla / FOTO: avaz.ba

– Ja sam se uputio u Hitnu pomoć Srebrenik gdje su mi ukazali prvu pomoć i gdje su me transportovali do Tuzle, na UKC Tuzla. Tu sam imao pregled kod ljekara gdje mi je konstatovano više prijeloma ruku, lopatice, prstiju i drugih kostiju – kazao je on.

Istakao je da je dobio strah od traume koju je proživio, kao i bol.

– Na bolovanju sam trenutno i ne mogu da radim – kazao je Mirnes Gulam.