Fudbal

FK Željezničar

Mulaosmanović: Niko ne može objasniti pad u igri, ali spremni smo za Široki

30/11/2018

Željezničar protiv Širokog ne može računati na Čurjurića, Bakrača i Stevanovića

Nakon što je klub “plavih” ove sedmice napustio Milomir Odović, Željezničar će u ovom meču pokušati prekinuti niz od četiri vezana poraza pod trenerskom palicom dosadašnjih Odovićevih pomoćnika Ismeta Štilića i Adina Mulaosmanovića.

Mulaosmanović je na današnjoj konferenciji za medije naglasio da će protiv Širokog voditi ekipu na temeljima koje je postavio Odović jer se za par dana nije moglo promijeniti mnogo toga, a rekao je da nikome u ekipi nije jasan pad u igri Željezničara u posljednjih nekoliko kola.

– Igrači su svjesni situacije, odlično su trenirali i spremni smo za Široki. Niko ne može objasniti pad u igri Željezničara, pogotovo što smo pod vodstvom Odovića u prvih osam kola ostvarili učinak od pet pobjeda i tri remija. Igrali smo dobro i osvajali bodove, a onda se desio taj pad koji ne možemo objasniti. Mislim da nije u pitanju kriza u igri jer ne igramo toliko loše, ali definitivno je kriza rezultata. U nedjelju ćemo dati sve od sebe da polusezonu završimo pobjedom, a zatim odradimo analizu i proljeće dočekamo spremni – izjavio je trener ”plavih”.

Željezničar protiv Širokog ne može računati na Čurjurića, Bakrača i Stevanovića.

Igrač Željezničara Mladen Veselinović očekuje težak meč protiv Širokog, te naglašava da nije bitno ko predvodi ekipu s klupe ako igrači na terenu daju svoj maksimum.

– Na Grbavici je svaka utakmica teška za nas jer smo izgubili dosta bodova, ali nadam se da ćemo to promijeniti protiv Širokog. Igrači će dati maksimum, a mogu reći i u svoje ime da mi nije bitno ko je trener, jer uvijek na terenu dajem sve od sebe – kazao je Veselinović.

Utakmica protiv Širokog će biti održana u nedjelju u 13.00 sati. Južna tribina stadiona “Grbavica” će morati biti zatvorena odlukom Nogometnog saveza BiH, ali navijači s ulaznicama za jug moći će ući na istočnu tribinu.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.