Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muller nastavio raspravu o San Marinu

muller

Reprezentacija Njemačke je u petak u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Rusiji 2018. pobijedila San Marino 8:0, a napadač Bayerna Thomas Muller je poslije utakmice kazao da su fudbaleri San Marina dali sve od sebe, ali i da svjetski prvak Njemačka ne bi trebala gubiti vrijeme s takvim protivnicima, javlja Anadolu Agency (AA).

Muller, jedna od najvećih zvijezda Elfa, ponovo je izrazio nezadovoljstvo što velike fudbalske reprezentacije moraju igrati utakmice protiv neravnopravnih protivnika.

“Izjave koje sam dao nakon utakmice sa San Marinom o sportskoj vrijednosti utakmica s takvim protivnicima s obzirom na veći rizik od povreda, izvučene su iz konteksta, čime su mnogi ljudi stekli pogrešan dojam, potaknut šaljivim komentarom glasnogovornika San Marina. Zato vas pozivam da mišljenje izrazite nakon što pročitate cijeli intervju koji sam dao na tu temu, a ne na osnovu tendencioznih naslova ili polemika sa strane”, napisao je Muller na Facebooku.

Thomas Muller iz San Marina dobio odgovor kakav je zaslužio

Na kraju je istakao da će i dalje slobodno iznositi svoje mišljenje, bez obzira sviđalo se to nekome ili ne.

“Stojim iza svega što sam rekao i želim umiriti svoje navijače da ni ubuduće neću zazirati od izražavanja mišljenja kada su u pitanju teške i neugodne teme”, naveo je njemački fudbaler.

Njegove izjave su u San Marinu izazvale veliko nezadovoljstvo, a mnogi su poručili kako je ponašanje Mullera nesportsko.