Fudbal

Igrač Bayerna

Muller o Kovaču: Bilo mi je čudno što ne igram šest kola zaredom

24/02/2020

Naš odnos privatno je bio dobar, takav je i danas, ali kada se radi o sportskim pitanjima, nismo se mogli naći

Thomas Muller, ofanzivni vezni Bayern Minhena, govorio je o odnosu s bivšim trenerom bavarske ekipe Nikom Kovačem, priznavši da mu je bilo čudno što nije igrao nekoliko kola zaredom iako je bio u formi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Poznato je da se njih dvojica nisu baš najbolje slagali te da je Muller zbog toga često bio na klupi za rezervne igrače.

“Nemam nikakav problem s trenerovim sistemom rotacije ili promjenama. Njegov je posao odlučivati i to čini kako bi pobjeđivao. Ali mi je bilo čudno što ne igram šest kola zaredom. Neki igrači su bili umorni, a ja sam bio spreman, radio sam naporno ali opet nisam dobivao šansu”, kazao je Muller u intervjuu za “The Athletic”.

Istakao je kako su privatno ipak imali dobre odnose i da tu nije bilo problema.

“Naš odnos privatno je bio dobar, takav je i danas, ali kada se radi o sportskim pitanjima, nismo se mogli naći. Samo je jedan pravi razlog zašto treneri dobivaju otkaze, to je zbog slabih rezultata. Mi nismo igrali dobro dok nas je vodio Kovač u obje njegove polusezone. Imali smo tek povremeno dobrih mečeva”, dodao je Muller te nastavio:

“Nismo bili sretni što ne pobjeđujemo. Nismo sjeli u svlačionicu i odlučili da je jedan čovjek kriv za sve. Bili smo svjesni kako je dosta toga i na nama igračima. Taktika nije bila u pitanju. Problem je bio što trener nije mogao popraviti stanje u ekipi. A cilj svakog trenera mora biti zaustavljanje takvih situacija. Mi, ekipa i trener, tada to nismo mogli”, kazao je Muller.

Kovač je bio trener Bayerna od 2018. do 2019. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.