Mundijal 2018: Danas na teren izlaze dva favorita za titulu

srbija

Na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji danas se igraju mečevi u grupama E i F. Na teren će branilac titule Njemačka čiji je prvi protivnik Meksiko, Srbija igra protiv Kostarike, dok će peterostruki svjetski šampion Brazil igrati protiv Švajcarske.

Prvu utakmicu u okviru grupe E u Samari odigraće reprezentacije Kostarike i Srbije.

Kostarika je na prošlom Svjetskom prvenstvu u Brazilu došla do četvrtfinala izbacivši Italiju i Englesku u grupnoj fazi.

Selektor Kostarike Oskar Ramires smatra da je današnja utakmica velika šansa i da je prva utakmica na Svjetskom prvenstvu uvijek krucijalna, te da će vidjeti kako će se nositi sa Srbijom, jer, kako je rekao, to je ekipa koja voli dominaciju i presing.

Fudbaleri Srbije vraćaju se na najveću svjetsku fudbalsku scenu nakon što su propustili tri velika takmičenja.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da je utakmica sa Kostarikom bitna isto koliko i ostale u grupi i naveo da je ekipa spremna za početak i da pokaže kvalitet na Svjetskom prvenstvu.

Reprezentacije Njemačke i Meksika u okviru grupe F odigraće utakmicu u Moskvi.

Njemačka će pokušati da odbrani titulu osvojenu prije četiri godine u Brazilu i tako postati drugi tim koji je to uspio poslije Brazila 1962. godine. Prethodno je Italija dvaput u nizu osvajala Mundijal, 1934. i 1938.

Selektor Njemačke Joahim Low rekao je prije polaska u Rusiju da će biti veoma teško odbraniti svjetsku titulu, ali da postoji velika želja njegovog tima da ponovi uspjeh Elfa iz 2014.

Drugu utakmicu grupe E igrat će fudbaleri Brazila i Švicarske u Rostovu na Donu.

Brazil na Mundijal dolazi u sjajnoj formi, a sportska javnost smatra da je sastav selektora Titea jedan od glavnih favorita završnog turnira u Rusiji. Prvo iskušenje u E grupi biće im neugodna selekcija Švicarske.

Selektor Švajcarske Vladimir Petković rekao je da navijači ne očekuju lijepu utakmicu, jer oni nisu došli tu da odigraju lijepo, već da pobijede.

Današnji program na SP:

14 sati: Kostarika – Srbija
17 sati: Njemačka – Meksiko
20 sati: Brazil – Švicarska