Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mundijal 2018. neće biti premješten iz Rusije

russia

Izvršni odbor Međunarodne nogometne federacije (FIFA) donio je odluku da će Svjetsko prvenstvo 2018. godine biti održano u Rusiji, kao što je i planirano – kazao je u četvrtak bivši potpredsjednik FIFA-e Vyacheslav Koloskov.

[pull_quote_right]Rusija je u trci za organizatora pobijedila Englesku, Portugal, Španiju i zajedničku kandidaturu Belgije i Holandije[/pull_quote_right]

– Ne postoji rizik od premještanja. Novoizabrani izvršni odbor FIFA-e donio je odluku na posljednjem sastanku da neće biti promjena kada je u pitanju održavanje svjetskog prvenstva 2018. godine. To je objavio njemački predstavnik Wolfgang Niersbach – dodao je Koloskov za rusku novinsku agenciju “TASS”.

Njemački ministar prvade Heiko Maas ranije je izjavio da bi FIFA trebala premjestiti svjetska prvenstva 2018. i 2022. godine iz Rusije odnosno Katara, ukoliko se dokaže da su ta domaćinstva bila kupljena.

Prošle sedmice FIFA-u je potresao korupcijski skandal kada je uhapšeno nekoliko visokorangiranih zvaničnika te organizacije, dok se istražuje na koji su način prvenstva dodijeljena Rusiji i Kataru.

Rusija je u trci za organizatora pobijedila Englesku, Portugal, Španiju i zajedničku kandidaturu Belgije i Holandije.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji će se održati u periodu od 14. juna do 15. jula na 12 stadiona u 11 ruskih gradova: Moskvi, St. Petersburgu, Kazanu, Nizhny Novgorodu, Saransku, Kaliningradu, Volgogradu, Yekaterinburgu, Samari, Sochiju i Rostovu.