Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Mundijal 2018. neće biti premješten iz Rusije

04/06/2015

Izvršni odbor Međunarodne nogometne federacije (FIFA) donio je odluku da će Svjetsko prvenstvo 2018. godine biti održano u Rusiji, kao što je i planirano – kazao je u četvrtak bivši potpredsjednik FIFA-e Vyacheslav Koloskov.

[pull_quote_right]Rusija je u trci za organizatora pobijedila Englesku, Portugal, Španiju i zajedničku kandidaturu Belgije i Holandije[/pull_quote_right]

– Ne postoji rizik od premještanja. Novoizabrani izvršni odbor FIFA-e donio je odluku na posljednjem sastanku da neće biti promjena kada je u pitanju održavanje svjetskog prvenstva 2018. godine. To je objavio njemački predstavnik Wolfgang Niersbach – dodao je Koloskov za rusku novinsku agenciju “TASS”.

Njemački ministar prvade Heiko Maas ranije je izjavio da bi FIFA trebala premjestiti svjetska prvenstva 2018. i 2022. godine iz Rusije odnosno Katara, ukoliko se dokaže da su ta domaćinstva bila kupljena.

Prošle sedmice FIFA-u je potresao korupcijski skandal kada je uhapšeno nekoliko visokorangiranih zvaničnika te organizacije, dok se istražuje na koji su način prvenstva dodijeljena Rusiji i Kataru.

Rusija je u trci za organizatora pobijedila Englesku, Portugal, Španiju i zajedničku kandidaturu Belgije i Holandije.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji će se održati u periodu od 14. juna do 15. jula na 12 stadiona u 11 ruskih gradova: Moskvi, St. Petersburgu, Kazanu, Nizhny Novgorodu, Saransku, Kaliningradu, Volgogradu, Yekaterinburgu, Samari, Sochiju i Rostovu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.