Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Asmir Begović: Moramo se vratiti u igru za EP

begovic

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se u srijedu okupila u Sarajevu, danas je na stadionu Grbavica obavila treći trening u okviru priprema za kvalifikacijski susret protiv Izraela, 12. juna u Zenici.

Asistent selekotra Mehmeda Baždarevića, Dragan Perić uoči početka treninga kazao je da su igrači puni samopouzdanja i vjere u sebe.

[pull_quote_right]Reprezentacija će se u Sarajevu pripremati do ponedjeljka kada putuje u Zenicu gdje će nastaviti s pripremama[/pull_quote_right]

– Raspoloženje u na terenu je odlično, startovalo se s punim angažmanom svih igrača i ako ovako nastavimo smatram da neće biti problema. U Sarajevu ćemo raditi uvodne pipremne treninge dok ćemo u Zenici raditi na taktičkom planu – kazao je Perić.

On je dodao da stručni štab već duže vrijeme radi analizu igre Izraelaca.

– Sinoć smo ponovo gledali skraćene snimke njihove igre, koji ćemo prezentirati reprezentativcima, ali smo to ostavili za Zenicu – izjavio je Perić.

Neigranje većine naših igrača u prvim timovima svojih klubova Perić je kometirao kao “manu i prednost”.

– Mi ćemo to pokušati iskoristiti kao prednost, kako bi igrači dobili samopouzanje i još veću želju za igrom i napretkom – izjavio je Perić.

Odbrambeni igrač Lazija Senad Lulić kazao je, da svi zanaju šta ih očekuje s susretu s Izraelon. U osvrtu na poraz od istog protivnika (0:3), u prvoj utakmici u gostima, Lulić je kazao da naš tim tada nije bio kompletan.

– To je bio naš jedini hendikep. Kad smo svi zdravi i na okupu smatram da možemo igrati protiv svakog. Najbitnije da se dobro pripremimo i budemo svi zdravi, smatram da se ne trebamo plašiti Izraela – kazao je Lulić.

Golman Asmir Begović je također naglasio da je raposloženje u ekipi dobro i da su prvi treninzi dobro prošli.

– Već danas smo ozbiljnije krenuli s pripremama. Svi se radujemo utkamici protiv Izraela. Biće to o veliki test za nas. Igramo za cijelu zemlju i navijače, moramo se vrati u igru za EP. Što smo dosad uradili u kvalifikacijama nije dovoljno, znamo da možemo bolje. Korak po korak ćemo nastojati da to ispravimo – kazao je Bagović.

Reprezentacija će se u Sarajevu pripremati do ponedjeljka kada putuje u Zenicu gdje će nastaviti s pripremama. Tokom boravka u glavnom gradu BiH, u petak će obaviti još dva treninga. Zbog dolaska pape Franje u BiH promijenjen je i plan priprema, te su igračima dati slobodni dani u subotu i nedjelju.

Susret BiH – Izrael igra se 12. juna na stadionu “Bilino polje” u Zenici u 20 sati i 45 minuta.

Nakon pet odigranih kola BiH zauzima pretposljednje mjesto u grupi B s pet bodova. Belgija i Vels imaju po 11, Izrael devet, Kipar šest, dok je posljednja Andora bez bodova.