Fudbal

španski mediji

Mundo Deportivo: Ako Koeman dobije otkaz, zna se ko će ga naslijediti

24/09/2021

Mundo Deportivo piše da je predsjednik Barcelone Joan Laporta dosad odbijao ovu mogućnost, ali da se predomislio

“Ronald Koeman će voditi ekipu i u nedjelju protiv Levantea. On ima našu podršku”, poruka je Barcelone nakon sinoćnjeg 0:0 remija u Cadizu.

Najveći favorit tamošnjih medija i navijača za Koemanova nasljednika klupska je legenda Xavi Hernandez, koji već treću sezonu marljivo skuplja trenersko iskustvo u katarskom Al Saddu. Xavi iz prikrajka prati što se događa na Camp Nouu, ali dok god mjesto trenera ne ostane prazno, ne pada mu na pamet razgovarati o njemu.

Mundo Deportivo piše da je predsjednik Barcelone Joan Laporta dosad odbijao mogućnost da Xavi preuzme Barcelonu, ali da je posljednjih dana promijenio mišljenje na nagovor najbližih saradnika.

Laportu saradnici uvjeravaju da je Xavi idealna zamjena za Koemana jer je legenda Barcelone, forsira stil igre koji navijači vole i Laporta bi njegovim dolaskom mogao zatražiti od navijača dodatno strpljenje za stvaranje nove momčadi.

Ako Koeman dobije otkaz, Xavi je prvi favorit da ga naslijedi, piše Mundo Deportivo.

Jedini problem je što Xavi u ugovoru s katarskim Al Saadom nema klauzulu da može otići u slučaju Barcelonine ponude, ali Katalonci vjeruju da će Katarani pustiti Xavija na Camp Nou.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.