Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musa: Sarajevu i Želji u Evropi lakše nego Zrinjskom, Širokom treba sreće

slaven-musa-vitez2

Rijetki su igrači (i među onima koj igraju malo ili nimalo) u Premijer ligi, a da o njima sve ne zna Slaven Musa. Stručnjak koji s mnogo ljubavi prilazi trenerskom poslu dosad je sa Zrinjskim igrao zapaženu ulogu u bh. fudbalu, da bi trofeji i pravi uspjesi uslijedili tek na klupi Širokog. Ipak, stručnjak koji slovi i za velikog džentlmena van terena, navijačima ovog kluba u konačnici nije bio po mjeri, pa su nakon gotovo svake utakmice tražili njegovu glavu. Na kraju je Musa gospodski pružio ruku i otišao. Jesenas je preuzeo Vitez, klub koji su kasnije zadesili objektivni problemi, pa je do kraja plesao po žici, ali na koncu i uspio sačuvati status.

– Moglo je biti i bolje, ali na kraju sam zadovoljan. Važno je da smo ostvarili cilj, iako smo mnogo ranije morali obezbijediti opstanak. Povrede i niz ostalih problema učinili su svoje, tako da smo na kraju istinski zadovoljni, rekao je Musa u razgovoru za Fokus.

Još uvijek ne zna hoće li produžiti ugovor s klubom.

– Trenutno sam kao ptica. Uživam u odmoru s prijateljima u Mostaru gdje je već stiglo ljeto. Često se družimo uz roštilj na obalama Neretve. Dosad nisam razgovarao s čelnicima kluba na temu produženja ugovora, govori Musa.

Klub u kojemu je radio i igrao, Zrinjski iz Mostara okitio se naslovom prvaka BiH. Prema njegovom mišljenju – potpuno zasluženo.

– Zrinjski je od početka najkonstantniji i na kraju su zasluženo na tronu. Mora se priznati da su u samom finišu imali i sreće s obzirom da je tri kola prije kraja Željezničar bio blizu titule, kaže Musa.

I klub s kojim je ljetos prošao pripreme, a onda napustio kormilo – Široki Brijeg također je donio pehar u svoje vitrine. Riječ je o trofeju namijenjenom pobjedniku Kupa BiH.

– Zasluženo je i to, iako je u finalu Sarajevo bilo bolje. Ipak kad se sagleda put Širokog do finala onda se dođe do zaključka da je trofej u pravim rukama, kaže Musa.

Ljetos je sa Širokim neočekivano zaustavljen na prvoj prepreci u pretkolu Evropske lige. Nada se uspjesima bh. predstavnika u evropskim takmičenjima ove sezone.

– Željezničar i Sarajevo su nositelji i za očekivati je da preskoče prvu prepreku. Široki u žrijebu mora imati sreću, dok će najteže biti Zrinjskom koji će kako god okrenete dobiti protivnika koji će u tom svomeču biti apsolutni favorit, smatra Musa.

Pred reprezentacijom Bosne i Hercegovine je meč protiv Grčke.

– Sve osim pobjede udaljava nas od Svjetskog prvenstva i zbog toga je pritisak veliki. Ipak, vjerujem u našu selekciju i nadam se pobjedi, rekao je na kraju Musa.