Premijer liga BiH

Musemić debitirao pobjedom: Sloboda poražena na Tušnju

sloboda-tuzla

Gosti su udvostručili prednost u 62. minuti kada je nakon kornera pogodio Rustemović

Husref Musemić je imao uspješan debi na klupi Tuzla Cityja, a u utakmici 20. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju poražena je Sloboda rezultatom 2:0.

Već u četvrtoj minuti Tuzla City je imao veliku šansu da dođe u vodstvo. Srušen je Brkić, a dosuđen je penal za goste. Brkić je uzeo loptu i šutirao, a Golubović mu je odbranio.

Mišić je u 15. minuti bio neprecizan, a pet minuta poslije dobra lopta je poslana prema Maksimoviću, ali je Muminović na vrijeme izašao. Uslijedio je period grublje igre i nije bilo velikih šansi. Izblokiran je udarac Brkića u 38. minuti.

U finišu prvog dijela gosti su imali dvije dobre šanse. Prvo je prijetio Ubiparip u 42. minuti, a onda je Crnkić u 45. probio po lijevoj strani, ali sjajno je odbranio Golubović, koji je najzaslužniji što domaći nisu primili pogodak.

U posljednjim trenucima prvog dijela Beganović je imao veliku priliku, no odbranio je Muminović. Poslije samo četiri minute igre u drugom poluvremenu Brkić se iskupio za promašen penal. Poslije centaršuta Crnkića pogodio je glavom za 0:1. Crnkić je imao veliku šansu u 54. minuti kada su svi vidjeli loptu u golu, ali ona je prošla pored stative.

Gosti su udvostručili prednost u 62. minuti kada je nakon kornera pogodio Rustemović. Poslije drugog pogotka Tuzla Cityja uslijedio je period u kojem nije bilo nekih velikih uzbuđenja pred golovima, tako da je ekipa Husrefa Musemića odnijela sigurnu pobjedu.