Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Val di Fassa

Norvežanka i Austrijanka teško stradale tokom današnjeg Super G-ija

New Project (45)

Ubrzo nakon Norvežanke Austrijanka Rosina Schneeberger također je pala i prebačena je u bolnicu u Trentu. Također, kako javljaju austrijski mediji, pretrpjela prijelom potkoljenice

Super G koji se danas vozio u sklopu ženskog Svjetskog kupa u Val di Fassi zasjenili su teški padovi dvije skijašice.

Norvežanka Kajsa Vickhoff Lie izgubio je kontrolu nakon drugog prolaza, prevrnuo se nekoliko puta i sletjela u zaštitne mreže.

Dvadesetdvogodišnjakinja je hitno prevezen helikopterom, a prema prvim još uvijek nepotvrđenim informacijama pretrpjela je nekoliko prijeloma, uključujući slomljenu tibiju i fibulu.

Nakon što je pala u zaustavila se u zaštitnim mrežama, začuli su se bolni jauci. Nesretna Norvežanka je bukvalno vrištala od bolova.

Ubrzo nakon Norvežanke Austrijanka Rosina Schneeberger također je pala i prebačena je u bolnicu u Trentu. Također, kako javljaju austrijski mediji, pretrpjela prijelom potkoljenice (pogledajte snimku na dnu teksta).

“Čula sam je kako vrišti, nije to bila lijepa situacija za sve nas”, rekla je njena kolegica Ramona Siebenhofer. Schneeberger je u svojoj karijeri već pretrpjela nekoliko ozljeda, uključujući pucanje križnih ligamenata i prijelome zloba.

Pobjeda je pripala Italijanki Federici Brignone koja je prvi put ove sezone pobijedila s 59 stotinki ispred Lare Gut-Behrami. Ipak, Švicarka je mali kristalni globus osigurala još ranije.