Musemić: Iako respektujemo Slaviju, očekujem pobjedu

Musemić i Veselinović
Foto: fksloboda.ba

Trener tuzlanske “Slobode” Husref Musemić rekao je danas na konferenciji za novinare da očekuje pobjedu u sutrašnjem meču sa Slavijom kako bi se njegov tim od navijača oprostio na liderskoj poziciji.

– Želimo da odemo bez poraza na Tušnju. Iako respektujemo Slaviju, očekujem uspjeh jer smo u formi, igramo dobro i želimo ovu godinu završiti u što boljem raspoloženju – istakao je Musemić.

Čelnicima kluba već je dao plan priprema za proljetni dio šampionata. Igrači će odmah nakon susreta sa Slavijom dobiti odmor, koji će trajati do 15. ili 16. januara.

– Tada ćemo početi pripreme za proljetni dio prvenstva, najprije u Tuzli, dok bismo glavni dio priprema trebali obaviti u Antaliji od 6. do 20. februara – kazao je on.

Potvrdio je da će biti pojačanja, ali samo na deficitarnim pozicijama. Nije rekao koje su to, niti je spominjao imena.

– Nećemo pretjerivati, jer kostur ekipe već imamo. Nijedan novi igrač neće imati osigurano mjesto i morat će se izboriti za njega. Osim toga, svaki novi igrač morat će ugovor potpisati samo do ljeta iduće godine – obznanio je Musemić.

U ime igrača, pobjedu je obećao nogometaš Miljan Govedarica, koji je u Slobodu došao upravo iz Slavije.

– Ne sumnjam u našu pobjedu ukoliko budemo igrali kao do sada. Svakako da se pobjedom želimo oprostiti od vjernih navijača – poručio je Govedarica.

Trener Musemić za utakmicu sa Slavijom, koja se igra u subotu s početkom u 13.30 sati, ne računa na ozlijeđenog Elvisa Sarića, te Harisa Mehmedovića koji ima tri žuta kartona. U ekipu se, međutim, vraća stoper Ivan Kostić, tako da će Tuzlaci nastupiti u jakom sastavu koji obećava dobru igru i pobjedu.

Inače, posljednja dva susreta sutrašnjih suparnika završila su pobjedom Slobode. U proljeće ove godine na Tušnju je bilo 4:0, a u augustu ove godine Tuzlaci su u Istočnom Sarajevu slavili s 1:0.