Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Brčko domaćin kvalifikacionog turnira za U20 EURO rukometaša

2010-05-28-adidas

Rukometni savez BiH jučer je sa predstavnicima vlasti u Brčkom dogovorio da ovaj grad bude domaćin kvalifikacionog turnira grupe „4“ za U20 EURO 2016.

Turnir će se igrati od igrati od 8. do 10. aprila 2016. godine, a rivali bh. omladincima biće selekcije Švedske, Norveške i Bjelorusija.

„Zahvaljujući dobroj volji vodećih ljudi Brčko distrikta, iskoristićemo mogućnost koju nam je ponudila Evropska rukometna federacija i bićemo domaćini kvalifikacionog turnira.

Vlada Brčko distrikta biće pokrovitelj i preuzeće na sebe gotovo sve obaveze neophodne za dobru organizaciju turnira, a na našim momcima je da domaći teren pokušaju iskorisiti da naprave dobar rezultat.

Mada se mora naglasiti kako je grupa u kojoj se nalaze naši omladinci izuzetno jaka“, kaže Enid Tahirović, predsjednik RS BiH.

Selektor Jasmin Mrkonja i njegovi izabranici okupiće se nedjelju dana prije početka turnira u Brčkom, gdje će obaviti pripreme za kvalifikacije.

Plasman na Evropsko prvenstvo koje će se održati Danskoj osiguraće dvije prvoplasirane selekcije iz grupe „4“.

Osim Danske, koja je domaćin, svoje mjesto na EURO-u imaju zagarantovano još Francuska, Mađarska i Španija, tri prvoplasirane reprezentacije za Evropskog prvenstva U18 koje je održano 2014. godine.