Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Imamo kvalitet da pobijedimo Mladost

musemic ivetic

Nogometaši Sarajeva u 15. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra na Koševu dočekuju ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Nakon dvosedmičene pauze u prvenstvu u “bordo” timu očekuju nastavak serije od četiri uzastopne pobjede, kojom su smanjili zastatak za vodećim ekpama na tabeli na pet bodova.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Husref Musemić ističe da je Mladost čvrsta ekipa, koja igra agresivno s puno kontakta.

– Mladost je promijenila filozofiju, igra agresivno i nema efektivnu igru. Taj stil igre daje im rezultate, a mi ćemo postaviti naš stil igre i vidjet ćemo koliko će nam to dati rezultata. Znamo sve jače i slabije strane protivnika. Igramo pred svojim navijačima, imamo kvalitet da pobijedimo, uz veliki respekt prema protivniku – kazao je Musemić na pres-konferenciji.

U osvrtu na igrački kadar za predstojeći susret, Musemić je naglasio da Hebibović, Kuzmanović i Radovac neće biti u konkurenciji, ali da ima dovoljan broj igrača da nadoknadi i njihov izostanak.

Prvotimac Sarajeva Almir Bekić kazao je također da očekuje tešku utakmicu, protiv kvalitetne i agresivne ekipe iz Kaknja.

– Mi se nećemo osvrtati na to i gledamo sebe. Ako budemo pravi sutra na terenu, mislim da rezultat neće izostati. Ukoliko upišemo ova tri boda, možemo se uključiti u borbu za prva tri mjesta na tabeli – izjavio je igrač Sarajeva.

Ekipa Sarajeva trenutno na tabeli zauzima četvrto mjesto s 26 bodova, dok je Mladost sedma sa četiri boda manje.

Susret će se igrati u subotu na stadionu “Asim Ferhatović Hase” od 16 sati.