Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Kritikovao sam igrače, a oni su onda proigrali

Husref_Musemic222

Husref Musemić, trener fudbalera Sarajeva, koji će sutra igrati protiv Širokog Brijega, izjavio je da se nada novoj pobjedi svog tima i ostanku na liderskoj poziciji Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“U zadnje vrijeme u zavidnoj smo formi i tako želimo da ostane. Sigurno da ulazimo maksimalno koncentrisani i neće nas zavarati teža pobjeda i izostanak igrača. Pokušat ćemo odigrati kao posljednje četiri utakmice, želimo doći do tri boda. Prvi smo, tu želimo i ostati. Pozivamo navijače da nam pomognu i podrška nam je jako bitna. Vjerovatno će biti svi spremni, Ahmetović je jedini upitan. Možda budemo i rizikovali s njim, ali to ćemo znati sutra”, rekao je Musemić, te kako prenosi Anadolu Agency (AA), naglasio:

“Kritikovao sam igrače s klupe prije nekoliko kola, a oni su nakon toga proigrali. Ne znam je li do moje izjave, ali drago mi je da je tako. Imam 23, 24 igrača i računam na sve. Protiv Širokog igramo derbi, ali nema nekog specijalnog pritiska. Matić, Čabraja i Bilobrk neće igrati, ali ponavljam da nas to neće zavarati, baš kao ni njihova tijesna pobjeda u prošlom kolu. Ne dopuštam opuštanje i od svojih igrača tražim maksimum”.

Utakmica 11. kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Širokog Brijega igrat se sutra, 26. septembra, na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” od 17.30 sati.

Poslije 10 odigranih kola Sarajevo je prvo na tabeli s 21 osvojenim bodom, koliko ima i drugoplasirani Željezničar. Zrinjski je treći s 19 bodova, dva više od Širokog Brijega i Slobode iz Tuzle.