Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić nakon poraza: Dobili smo pravi šamar

husref musemic

Ekipa tuzlanske Slobode doživjela je danas šokantan poraz na Tušnju od zvorničke Drine.

Crveno-crni su u 27. kolu Premijer lige BiH pred svojim navijačima od otpisanih Zvorničana izgubili rezultatom 2:0, što je veliki korak unazad u borbi za naslov prvaka, ali i Evropu.

– Fudbal je čudna igra , dobra opomena za one koji žele da shvate. Čestitam Drini koja se borila svim srcem za razliku od nas. Ja se barem nadam da će mlađi igrači shvatiti šta je fudbal, da će im to pomoći u daljoj karijeri. Imam dovoljno godina da znam šta je to. Dobili smo pravi šamar, nadam se da će neko od ovoga izvući pouku. Nikoga nije lako pobijediti, ovo je dobra stvar za bh. fudbal, ali ne i za nas – rekao je trener Slobode, Husref Musemić.

Sloboda je protiv Drine nastupala bez četiri standardna prvotimca, Perice Ivetića, Amera Ordagića, Nemanje Stjepanovića i Mladena Veselinovića. Priliku za igru dobili su fudbaleri sa nešto manjom minutažom u ovoj sezoni, što očigledno nisu iskoristili.

-Ovo je dobar pokazatelj igračima koji jedno vrijeme nisu igrali. Pitaju zašto ne igraju, ovo im je dobra potvrda da to nisam slučajno radio. Bio sam primoran dati im šansu da igraju, mislio sam da mogu dobiti ovu utakmicu – zaključio je Musemić, javlja Faktor.