Trener Sarajeva

Musemić o Celticu: Moramo biti puno pametniji nego protiv Atalante

musemic334

Imamo li šansi protiv Celtica? Čim igramo, sigurno da imamo i nećemo se predati unaprijed

Dobili smo najatraktivnijeg protivnika u prvom kolu kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka. Čast će nam biti igrati protiv Celtica, kluba s takvom historijom i tradicijom, rekao je za Anadolu Agency (AA) Husref Musemić, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo poslije današnjeg žrijeba u obavljenog u sjedištu UEFA-e u Nionu (Švicarska).

Prva utakmica igrat će se u Glazgovu 9. ili 10. jula, dok će revanš na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase-Koševo” biti odigran 16. ili 17. dana u narednom mjesecu.

“Celtic nismo željeli u žrijebu, ali kako je, tako je… Moramo izvući pouke iz prošlogodišnje utakmice s Atalantom (Sarajevo izgubilo u kvalifikacijama Evropa lige na svom terenu 0:8, op.a.). Moram biti puno pametniji nego protiv Talijana. Ona utakmica nam je bila škola za čitav život. Protiv Celtica, odnosno u Evropi moramo igrati s puno više discipline i koncentracije. Oni igraju brzo i čvrsto. Vjerujem da ćemo naći načina da im se suprotstavimo i da u Škotskoj ostvarimo povoljan rezultat za revanš u Sarajevu”, istakao je Musemić, dodavši:

“Imamo li šansi protiv Celtica? Čim igramo, sigurno da imamo i nećemo se predati unaprijed. Gledali smo ih prošle godine u Armeniji. Igrali su dan prije našeg susreta s Banantsom. Odlična su ekipa. Koliko sam vidio izmijenili su igrački kadar u posljednje vrijeme, ali prikupit ćemo što više informacija do utakmica s njima”.

Zanimljivo, Musemić je svojevremeno kao igrač debi u dresu Heartsa u škotskom šampionatu imao upravo protiv Celtica.

“Bio je 15. ili 16. avgust. Prvo kolo prvenstva. Pun stadion u Edinburgu i odličan ambijent. Igrali smo dobro, ali smo tada izgubili od Celtica 1:3. Ta utakmica kao debitantska ostat će mi uvijek u pamćenju. Sve u svemu, čekaju nas dvije sjajne utakmice na međunarodnoj sceni sa slavnim rivalom”, kazao je Musemić.