Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh. trener

Musemić: Pitanje je koliko će igrači biti motivisani na Svjetskom prvenstvu

husref-musemic

Nakadašnji bh. internacionalac u favorite SP-a ubraja Brazil, Argentinu, Njemačku i branitelja naslova Francusku

Trofejni bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Husref Musemić četiri dana uoči početka Svjetskog prvenstva u Kataru u izjavi za Fenu naveo je da se radi o “najvećem mogućem fudbalskom događaju u svijetu, kojeg brojni ljubitelji s nestpljenjem očekuju”.

– Prvi put se igra u ovom terminu u zemlji koja je ima otežane klimatske uslove. Vidjećemo kakav će kvalitet fudbala biti. Veliko je pitanje koliko će igrači biti motivisani, obzirom da su tek prekinuli prvenstva i otišili relativno umorni iz svojih klubova. Bez obzira što je igranje za reprezentaciju čast, pitanje je koliko će biti spremni da pokažu najbolje što mogu – kazao je Musemić.

Nakadašnji bh. internacionalac u favorite SP-a ubraja Brazil, Argentinu, Njemačku i branitelja naslova Francusku.

– Također Španija je tu, možda se neko pojavi neplanirano, kao što je to ranije uvijek bilo. Zato i jeste draž tog takmičenja, ta neka neizvjesnost. Uglavnom tih pet, šest reprezentacija su favoriti. Možda Hrvatska uđe u krug ekipa koje mogu da naprave više, pa čak i Srbija, iako ima tešku grupu sa Brazilom, Švicarskom i Kamerunom. Srbija ima dobru reprezentaciju, bar na papiru, ali šta će uraditi u Kataru to ćemo da vidimo – kazao je Musemić za Fenu.