Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Pokušaćemo nešto napraviti iz kontre i prekida

sarajevo atalanta 3

Husref Musemić, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo uoči večerašnje prve utakmice drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Atalante, naglasio je da ih čeka ogled sa izuuzetno kvalitetnim protivnikom, koji igra agresivno visoki presing, te da će iz zatvorenije igre pokušati da ih ugroze iz kontra napada ili iz prekida, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Svjesni smo da je ovo za nas veoma važna utakmica i da je Atalanta izuzetno jaka ekipa, koja je imala veoma uspješnu sezonu u Seriji A. Oni u svakom slučaju imaju ulogu favorita u ove dvije utakmice. Potrudićemo se da odigramo što je moguće bolje, a za šta će to biti dovoljno to ćemo vidjeti poslije dvije utakmice“, kazao je Musemić.

“Bordo“ tim je do duela sa Atalantom stigao preko armenskog Banantsa, koji nije ni približnog nivoa, kao italijanski klub. Stoga je jasno da će Sarajlije za prolazak dalje morati napraviti “fudbalsko čudo“.

“Znamo da je Atalanta u pripremnom periodu i da joj je prvenstvo daleko, dok smo mi odigrali jednu prvenstvenu utakmicu. Možda smo malo duže u pripremnom periodu, nego Atalanta, ali za ovih pet dana uspjeli smo puno toga saznati o protivniku. Zato još jednom ponavljam da se radi o jako kvalitetnoj ekipi, koja igra izuzetno agresivan fudbal. Igraju sa visokim presingom, jednostavno jako kvalitetna ekipa, a o tome najbolje govore njihovi rezultati u prethodnoj sezoni u Seriji A. Sigurno je da ćemo igrati malo zatvorenije i pokušati nešto napraviti iz kontra napada i iz prekida“, zaključio je Musemić.

Prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Atalante i Sarajeva igraće se u četvrtak u Reggio Emiliji sa početkom u 20.30 sati.

Revanš susret je na programu sedam dana kasnije na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase“. Bolji iz ovog duela u trećem kolu kvalifikacija sastaće se sa pobjednikom ogleda Hapoel Haifa – Hafnafjordur.