Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Ponovo imamo ubitačan ritam igranja

musemic nova

Prvu u seriji od pet teških utakmica u narednih 20 dana nogometaši tuzlanske Slobode odigrat će sutra u Vrapčićima protiv Veleža. Na tu utakmicu „crveno-crni“ otputovat će sutra ujutro iz Međugorja.

Trener Tuzlaka Husref Musemić navodi kako se i po trodnevnom boravku u Međugorju može zaključiti s koliko ozbiljnosti se Sloboda priprema za dvoboj s „davljenikom“.

„Utakmice s takozvanim otpisanim ekipama su najopasnije. Mi želimo pobjedu, ali smo svjesni da smo i mi meta klubova koji žele pobijediti pretendenta na naslov prvaka“, kaže Musemić.

Zbog tri žuta kartona neće nastupiti Nemanja Stjepanović, dok se nakon suspenzije iz istih razloga vraćaju Ivan Kostić i Elvis Sarić. Zbog ozljede u kombinaciji za dvoboj s Veležom neće biti Samir Merzić, bivši igrač mostarskog kluba.

Slobodi nakon Veleža predstoje dvije domaće utakmice s ekipama Mladosti i Širokog Brijega. Između njih, „ubacio“ se polufinalni susret u Kupu BiH sa Željezničarem na Grbavici, a sedam dana poslije na Tušnju.

„Ponovo nam predstoji ubitačan ritam igranja. Imamo dosta „kartoniranih“ igrača, tako da će naredne tri sedmice biti paklene za Slobodu. Ipak, naše ambicije su poznate i sve ćemo učiniti da ih realiziramo“, naglasio je trener Musemić.