Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić: Sloboda će u Vitezu igrati na pobjedu

musemić kostić

Nogometaši tuzlanske Sloboda sinoć su otputovali u Vitez, gdje će se danas u okviru 21. kola Premijer lige sastati s istoimenim premijerligašem.

[yuzo_related]

Nakon ovog duela Tuzlaci će produžiti za Vogošću, gdje će ostati do utorka, kada se na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ sastaju sa Sarajevom, u revanš susretu četvrtine finala Kupa BiH.

Trener Slobode Husref Musemić nastojao je nakon frustrirajuće utakmice sa Sarajevom na Tušnju (2:1) igrače ovježiti i psihički rasteretiti. Zbog ozljede protiv Vitežana neće nastupiti stoper Haris Mehmedagić, čije mjesto će u ekipi zauzeti Samir Merzić.

– Na raspolaganju imamo i Anesa Haurdića koji nije igrao u kup utakmici sa Sarajevom. Današnja utakmica bitna je i za nas i za domaćina. Psihički smo se vratili poslije duela sa Sarajevom, ali svejedno, bit će veoma teško i neizvjesno u Vitezu. Igrat ćemo na pobjedu i moramo se nadati najboljem – kaže za Fenu šef stručnog štaba Slobode Husref Musemić.

Tuzlaci nisu posljednjih godina dobro prolazili na gostovanjima u Vitezu. Posljednji put, u jesen 2014. godine, poraženi su 3:1, ali tada Tuzlake nije vodio Musemić.

Ovaj stručnjak na kormilu Slobode je od januara 2015. godine. Sloboda je s njim u dvije polusezone osvojila rekordnih 72 boda. Serija Tuzlaka bez poraza traje već osam utakmica, računajući i dvije u Kupu BiH (Čelik i Sarajevo). Slavili su sedam puta, a samo jednom igrali neriješeno (Borac 0:0).

Bez poraza su od 1. novmbra prošle godine, kada su poraženi od Sarajeva na Koševu (1:0).