Musemić: Sve osim pobjede protiv Čelika bio bi neuspjeh

musemic – sloboda – press

Poznato nam je da Čelik ima unutarnjih problema, ali mi moramo gledati sebe i otvoreno kažem da bi sve osim naše pobjede bio neuspjeh. To ne znači da Zeničane ne uvažavamo. Ali, realno, mi smo trenutno puno bolji i očekujemo tri nova boda – izjavio je za Fenu trener Slobode Husref Musemić, uoči sutrašnjeg duela na Tušnju starih rivala Slobode i Čelika.

Trener „crveno-crnih“ najavio je promjene u ekipi, jer nije zadovoljan igrom protiv Zrinjskog.

– Bilo je to naše loše izdanje, pa protiv Zeničana moramo nešto promijeniti. Za sada je sigurno da neće igrati Samir Efendić, jer je u Mostaru povrijeđen. Mada je jučer trenirao, odmorit ću ga s obzirom da je odigrao skoro sve utakmice u ovoj i prošloj sezoni i treba mu osvježenja – kaže Musemić.

Umjesto Efendića na desnom boku bit će Darko Todorović, dok će mjesto u špicu vjerovatno biti povjereno prvom strijelcu, Sulejmanu Krpiću.

Već nekoliko utakmica na poziciji stopera nema Ivana Kostića. Musemić je prednost dao Aldinu Džidiću.

– Pred meč sa Zrinjskim Kostić se žalio na neku povredu. Imamo dosta igrača u rezervi. I drugima moram dati priliku da se pokažu. Kostić bi morao malo više da bude profesionalac, da se više posveti radu na treninzima. Moj stav je poznat: uvijek će igrati najbolji – kazao je Musemić.

Musemić je svojevremeno rekao da nije zadovoljan Ivanom Fatićem, te da je taj igrač sada problem uprave kluba, a ne njegov. Fatić u ovom prvenstvu još nije debitovao za Slobodu.

– Ja sam svoje rekao, a Fatić i čelnici kluba treba da se dogovore o njegovom statusu. Trenutno sam fokusiran samo na duel s Čelikom – zaključio je Musemić.

Utakmica Sloboda – Čelik igra se sutra na Tušnju od 17.30 sati.