Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vatrogasci i jutros u Rakovici gase požar

vatrogasci-sarajevo13
FOTO: Ilustracija

Pripadnici profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo (PVB KS) i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ilidža su i jutros na terenu u Rakovici gdje je jučer izbio požar u objektu u kojem se nalazi automehaničarska radnja.

– Trenutno naše ekipe su još na mjestu događaja i rade na raskopavanju. Na licu mjesta je jedno vozilo sa posadom iz PVBKS i jedno iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ilidža – potvrdio je Feni zamjenik komandanta PVBKS-a Omer Šetić, naglasivši da u tom požaru nema povrijeđenih osoba.

Šetić je istakao da je PVBKS jučer dobila dojavu o požaru ulici Gornja Mahala u Rakovici, da gori automehaničarska radnja, te da su odmah na mjesto događaja upućena vozila iz najbliže stanice – stanice Stup.

– Dolaskom prvog vozila na mjesto događajau 13.45 sati vidjelo se da ne gori samo automehaničarska radnja nego da pored automehaničarske radnje gori i garaža i pomoćni objekat u kojem su se nalazile razne stvari, od agregata, bojlera, boca za zavarivanje do sijena – kazao je Šetić.

Po njegovim riječima, s obzirom da se radilo o većem požaru, pozvana je pomoć tako da što je na na interevenciju upućeno sedam vatrogasnih vozila sa 24 vatrogasca. Od tog broja iz PVBKS su učestovala četiri vozila te tri vozila iz dobrovoljnih vatrogasnih društava (Ilidža, Alipašino Polje i Novo Sarajevo). Požar je lokalizovan jučer u 14.20 sati.

Šetić je kazao kako je prilikom gašenja požara bio “jako težak pristup stvarima koje su gorjele, te su angažirani bager i kamion”.

– Sa bagerom su se izbacivale stvari koje su gorjele, tovarile u kamion i vozile na otpad – kazao je Šetić.

Na mjestu događaja se nalaze i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS koji će izvršiti uviđaj nakon čega će se znati uzrok požara.