Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Musemić uoči duela sa Mladosti: Uz dužno poštovanje rivalu želimo pobjedu

sisic – musemic
FOTO: H. Đ.

Fudbalere Sarajeva, nakon što su u četvrtak odigrali sjajnu utakmicu protiv Atalante (2:2) u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, u nedjelju očekuje novi izazov, ali ovoga puta u Premijer ligi BiH. Ugostiće Mladost Doboj Kakanj protiv koje žele upisati prvu prvenstvenu pobjedu i tako u dobrom raspoloženju dočekati revanš protiv italijanskog tima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Husref Musemić, šef stručnog štaba Sarajlija najavio je da će biti promjena u timu u odnosu na ogled u Reggio Emiliji, ali i da će ići na pobjedu, posebno zbog činjenice što su u prvom kolu poraženi od Radnika na gostovanju u Bijeljini.

“Naš fokus je na sutrašnjoj utakmici. Prvo kolo smo kiksali, tako da je svaki drugi rezultat osim pobjede za nas loš. Želimo da pokušamo u ova dva dana osvježiti neke igrače i pripremiti za ovu utakmicu. Biće izmjena u timu sigurno je, što zbog umora, što zbog nekih stvari koje sam zamislio. Vidjećemo šta će se dešavati na terenu, nadam se da neće biti kao što je bilo u prvom poluvremenu u Bijeljini. Koliko god su igrači umorni od terena i utakmice, toliko su umorni i od putovanja u Armeniju i Italiju“, kazao je Musemić i dodao:

“Zato i imamo 23-24 igrača, pokušavamo da što više igrača koristimo, da im damo šansu i da oni daju svoj neki doprinos u rezultatima Sarajeva. Nemamo povrijeđenih igrača, svi su nam na raspolaganju i na nama je da odlučimo ko će igrati. Mladost je dosta promijenila tim u odnosu na prošlu sezonu. Ipak, imamo neke informacije, ali igramo kući i želimo da pobijedimo uz dužno poštovanje Mladosti.“

Aladin Šišić koji je prošle sezone igrao upravo za Mladost u Italiji je protiv Atalante postigao prvi gol u dresu Sarajeva. Istakao je da se nada da će taj pogodak pomoći “bordo“ klubu da u Ligi Evrope napravi veliko iznenađenje i prođe u treće kolo kvalifikacija.

“Znamo da je Mladost neugodna ekipa i ukoliko ih pustimo da igraju mogu nam napraviti probleme. Tu je puno mladih igrača koji su došli i željni su dokazivanja. Moramo biti maksimalno koncentrisati i dati sve od sebe na terenu, a onda mislim da rezultat neće izostati“, naglasio je Šišić.

Utakmica drugog kola Premijer lige BiH između Sarajeva i Mladost igraće se u nedjelju na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase“ sa početkom u 18.30 sati.