Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odlazi i bekić

Musemić već ostao bez petorice za evropske izazove

ahmetovic-bekic-saric-se-prikljucili-ekipi-u-antaliji

Ove sezone odigrao je 15 utakmica za Sarajevo i upisao jednu asistenciju

Novi prvak s Koševa i osvajač Kupa BiH ostat će bez još jednog člana šampionske generacije koja je ušla u historiju FK Sarajevo. Nakon što su istekle posudbe Nihadu Mujakiću (Kortrijk) i Rifetu Kapiću (Grashopers), bordo tim napušta i lijevi bočni igrač Almir Bekić.

– Došao sam prije četiri godine, FK Sarajevo me doveo i pružio šansu za napretkom, te da dotaknem vrh. Zar postoji mogućnost da se rastaneš na bolji način? Kada se popneš na vrh i pad je veličanstven. Iz ovog kluba sam postao A reprezentativac, te osvojio Kirin kup i duplu krunu, sarađivao sam sa brojnim trenerima različitih profila, pobleda i naobrazbe od Uščuplića, Ješića, Hurtića, Janjoša do mog Hukija sa kojim sam uživao raditi . Ovom prilikom želim reći hvala svim trenerima, stručnom štabu, direktorima, rukovodiocima, navijačima, medijima, uživao sam sarađivati sa vama. FK Sarajevo zauvijek ću biti zahvalan za šansu koju ste mi dali, ovaj tim je okružen sjajnim ljudima i samo će rasti u budućnosti. Ponosan sam što sam bio dio najvećeg kluba u našoj zemlji. Vaš Almir Bekić, napisao je Bekića u oproštajnoj poruci na svom Instagram profilu.

Bekić je u bordo tim došao iz FK Sloboda Tuzla 1. jula 2015. Prije Sarajeva igrao je za Dinamo, Sesvete, GOŠK i Lokomotivu. Ove sezone odigrao je 15 utakmica za Sarajevo i upisao jednu asistenciju.

Pored Mujakića, Kapića i Bekića, stručni štab Sarajeva na startu sezone 2019/20 neće moći računati ni na povrijeđenog Selmira Pidru, koji je nedavno operisao križne ligamente, te Miloša Stanojevića (operisao lijevo oko).