Musemić: Želimo derbi dočekati u dobroj atmosferi

husref musemic

Fudbalski klub Sarajevo u posljednje četiri ligaške utakmice, upisao je isto toliko pobjeda.

“Bordo” tim je savladalo je Slobodu (3:1), Zrinjski (3:1), GOŠK (2:0) na gostujućem terenu, te Čelik na Koševu (5:0).

Šef Stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić kazao je da je zabovoljan bodovnim učinkom s posljednje četiri utakmice.

– Osvojili smo 12 bodova i moram reći da je igra mogla biti bolja, međutim, najvažniji su bodovi. Mi smo u bodovnom zaostatku i svaki bod nam je bitan u ovom trenutku. Nisam prezadovoljan našom igrom protiv GOŠK-a. Bili smo favoriti, na kraju smo opravdali tu ulogu i došli do pobjede – kazao je Musemić.

Reprezentativnu pauzu u prvenstvu Sarajevo je iskoristilo kako bi odigrali prijateljsku utakmicu protiv TOŠK-a, u kojoj je bordo tim upisao pobjedu rezultatom 4:0.

– Svaka utakmica uvijek pokaže nešto novo. Igrale su dvije ekipe po poluvrijeme i odlučili smo da u ovom trenutku nema potrebe da idemo na pripreme. Ne može se sada ništa posebno uraditi na polju poboljšanja fizičke spreme igrača, a imamo u našem kampu dovoljno dobre uslove da ne trebamo ići negdje drugo. U utorak ćemo odigrati još jednu prijateljsku utakmicu. Vidjet ćemo ko će igrati. To nam je postala praksa. Želimo vidjeti neke stvari, igrače, koji su blizu sastava ili koji se vraćaju nakon pauze – dodao je Musemić.

Ono što naročito raduje Musemića jeste povratak Marka Mihojevića poslije duže pauze. Kapiten se uspješno oporavio od povrede skočnog zgloba, te je nastupao u posljednjim ligaškim utakmicama za klub. Također, u pobjedi nad U-21 reprezentacijom Velsa, Mihojević je sinoć odigrao svih 90. minuta.

– Marko je sigurno dobar igrač i bitan za nas. Šteta što je bio dva puta povrijeđen, odnosno što je imao duže pauze. Zbog toga nije mogao uhvatiti ritam i ući u formu. Ljetos nije imao odmora i puno stvari je bilo protiv njega. Koristim priliku da čestitam U-21 reprezentaciji na bitnoj pobjedi sinoć i drago mi je što su naša dva igrača, Marko i Mićo, napravili svoj doprinos u pobjedi – rekao je Musemić.

Nakon reprezentativne pauze, Sarajevo na Koševu dočekuje Mladost, a potom je na rasporedu gradski derbi na Grbavici.

“Ne znam koliko nam je pauza dobrodošla ili nije. Bili smo u uzlaznoj putanji sa formom, ali šta je tu je. Nakon pauze nam dolazi ekipa Mladosti, jedna čvrsta ekipa, protiv koje nemate mnogo efektivne igre. Međutim, mi smo favoriti, igramo kući i želimo derbi dočekati u jednoj dobroj atmosferi. Mladost je ekipa koja ima kvalitet, to smo vidjeli u utakmici Kupa, gdje smo ispali na penale, a nismo izgubili u regularnom vremenu. Sarajevu se to često dešava, ko zna zašto je to dobro… Mi se spremamo za utakmicu protiv Mladosti i uz podršku navijača, nadam se dobrom rezultatu.”, zaključio je Musemić.

Bordo klub dočekuje Mladost u subotu, 18. novembra, na Koševu, saopćeno je iz FK Sarajevo.