BiH

SDP BiH: Zalagat ćemo se za jednakopravnost svih građana u BiH

11/11/2017

Povodom jučerašnjeg priopćenja kluba hrvatskih zastupnika u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije, koji smatra da Socijaldemokratska partija BiH vrši predizbornu promidžbu i to godinu dana prije izbora, tražeći da se dnevni red sjednice proširi amandmanima na Ustav HNK/Ž-a, kojima bi se srpski narod prepoznao kao konstitutivan u tom najznačajnijem pravnom dokumentu Kantona/Županije, prinuđeni smo dati tražene odgovore:

– Da. SDP vrši predizbornu promidžbu jer zahtijeva i zahtijevat će, dok postoji, jednakopravnost svih građana, konstitutivnih naroda i Ostalih, na teritoriji cijele BiH. To nam je i u Programu i u Statutu i u genetskom antifašističkom kodu.

-Da. S tim geslom smo i do sada išli i ubuduće ćemo ići na izbore.

– Da. Jedino u HDZ- ovskim morbidnim nacionalističkim promišljanjima, zalaganje za konstitutivnost i ravnopravnost jednog cijelog naroda, može biti okarakterizirano kao nešto negativno. Jedino HDZ- u može pasti na um da u istom priopćenju izjavi kako je Klub hrvatskih zastupnika jednoglasan u stajalištu da podržava konstitutivnost srpskog naroda, a istovremeno napuštati Skupštinu kada se o tome treba odlučivati i druge optuživati da, zbog istog takvog stava, samo ne deklarativnog i licemjernog, opstruiraju rad Skupštine.

 

– Danas je to pitanje konstitutivnosti Srba u HNK/Ž, u kojem licemjerni HDZ ima apsolutnu vlast i ne dozvoljava svojim sugrađanima konstitutivnost i pravo na ravnopravnost jezika i pisma, a sutra će to biti pitanje Hrvata, Bošnjaka, građana i Ostalih, ovdje u nekoj drugom kantonu/županiji ili entitetu .

– Da. To se zove institucionalno nasilje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.