Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Sarajevo

Musemić: Želimo se pobjedom oprostiti od navijača u ovoj polusezoni

musemic3334

Za susret sa Zeničanima, Musemić neće moći da računa na Hebibovića, zbog tri žuta kartona, povrijeđenog Stanojevića, od ranije bolesnog Šofranca kao i Hodžića

Nogometaši Sarajevu u posljednjem, 19. kolu prvog dijela sezone u BHT Telecom Premijer ligi BiH u subotu na Koševu dočekuju ekipu Čelika.

Trener “Bordo” tima na pres-konferenciji kazao je da u posljednjoj utakmici polusezone njegov tim želi da se pobjedom oprosti od navijača.

– Sigurno da smo kvalitetniji od Čelika. Smatram da ne bi trebali da imamo nekih velikih problema, uz dužno poštovanje i respekt prema Čeliku. Zeničani imaju tri-četiri kvalitetna igrača koja mogu biti nezgodna, mislim na Jamaka, bez obzira na njegove godine, Dilavera i Senegalca Fasutina, ali mi imamo snage i kvaliteta da ovu utakmicu riješimo u svoju korist – kazao je Musemić.

Za susret sa Zeničanima, Musemić neće moći da računa na Hebibovića, zbog tri žuta kartona, povrijeđenog Stanojevića, od ranije bolesnog Šofranca kao i Hodžića.

– Imamo određenih kadrovskih problema, ali isto tako i dovoljan broj kvalitetnih igrača, koji ovu utakmicu mogu odigrati približno kao prvo poluvrijeme na prošloj utakmici protiv Zvijezde – rekao je Musemić.

Golman Vladan Kovačević ističe da ekipu Sarajeva očekuje teška utakmica, ali da njegvi tim pobjedom želi krunisati ovu polusezonu.

– Čelik je ekipa koja nije imala dovoljno sreće i mislim da mogu napraviti probleme. Igramo na Koševu, pred svojim navijačima i mislim da pobjedom možemo krunisati ovu polusezonu i mirni odemo na zasluženi odmor, izjavio je Kovačević.

Susret će biti odigran u subotu na stadionu “Asim Ferhatović Hase” od 16.00 sati..