Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muslin: Čekao sam još da me papa nazove za Milinković-Savića

muslin_11

Dojučerašnji selektor Srbije Slavoljub Muslin u razgovoru za Blicsport govorio je o razlozima odlaska s klupe tima koji je u proteklim kvalifikacijama odveo na SP u Rusiju.

Na pitanje zašto više neće sjediti na klupi Srbije, Musli je odgovorio:

– Činjenice su na mojoj strani. Zadatak koji je bio zacrtan – ispunio sam. Srbija se plasirala na Svjetsko prvenstvo, i to kao prvoplasirana u grupi. A mnogi su za našu ekipu govorili da je gubitnička. Reprezentaciju sam preuzeo maja 2016, u trenutku kada je bila 56. na FIFA rang-listi. Irska i Austrija bile su učesnice Evropskog prvenstva, Velšani igrali polufinale tog šampionata. U kvalifikacionoj grupi za Mundijal mi smo sa ovim ekipama bili prvi, uz šest pobjeda, tri neriješena meča i samo jedan poraz. Ujedno, ne razumijem blaćenje i hajku koja se podigla pošto su igrači, moj stručni štab i direktor FSS Goran Bunjevčević ispunili zacrtano – kazao je Muslin.

Mnogi su vam uzimali za zlo to što u jeku kvalifikacija niste uzimali više mlađih igrača?

– Da bi se mladi fudbaleri uključili u rad potrebno je više vremena. To je dugotrajan proces. Ne zaboravite da je mlada reprezentacija Srbije najčešće imala iste termine svojih utakmica kao i seniorski tim. Pa, ipak, polako smo uključivali mlade u ekipu, pre svega to se odnosi na Gaćinovića i Maksimovića. Uvek sam govorio da je Sergej Milinković Savić dobar igrač, ali i da bi trebalo da ispuni određene uslove da bi se pojavio u A timu.

Na konstataciju da mu je najveći grijeh što nije pozivao igrača rimskog Lazija Sergeja Milinkovića Savića, Muslin je kazao:

– Koliko se priča raspredalo o Sergeju, čekao sam da ga preporuči čak i papa, koji živi u Vatikanu, u srcu Rima, pa je bio u prilici da ga često gleda na utakmicama Lazija.

– Sergejev menadžer vodio je u pojedinim medijima hajku protiv mene. Nalazio je kao podršku neke bivše fudbalere da pričaju kako Sergej mora da igra. Tog menadžera i mogu nekako da razumijem pošto želi da zaradi ogroman novac na Sergejevom sljedećem transferu. Ja i danas tvrdim da je Milinković Savić dobar igrač. Baš kao i Ljajić. Ali kod mene je prednost imao Tadić koji je u posljednjim kvalifikacijama bio treći najproduktivniji igrač u Evropi. Ljajić je, recimo, do sada odigrao 23 utakmice za Srbiju, tri puta je bio strijelac, a u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo na sedam mečeva dva puta je tresao mrežu. Jasno je da su Sergej i Adem imali jaku konkurenciju, kazao je Muslin.

Muslin će morati promjeniti stav o Milinković-Saviću ili će promjeniti njega