Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muslin: Srbija i BiH su bolji od nekih učesnika EP-a

slavoljub muslin1

Selektor Srbije Slavoljub Muslin smatra da su njegova reprezentacija i Bosna i Hercegovina kvalitetom ispred nekih ekipa koje se takmiče na EURO 2016 u Francuskoj, ali i dodao da fudbal čini zanimljivim to što ne pobjeđuje uvijek bolji.

Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde je u intervjuu za “Nezavisne novine” naglasio da je EURO 2016 bilo mjesta za Srbiju i BiH.

“Po kvalitetu smo bolji od nekih učesnika šampionata i morali smo da budemo u Francuskoj, pogotovo kad vidite pojedine reprezentacije. Ne bih da spominjem imena, jer nema smisla, ali vrlo brzo će se pokazati da nisu vrhunska klasa. Mi i BiH, nažalost, nismo u Francuskoj isključivo zbog naših grešaka i sada nam ne ostaje ništa drugo nego da žalimo i pokušamo da napravimo dobar tim i kvalifikujemo se na Mundijal u Rusiji”, izjavio je Muslin, koji je, između ostalog, kazao da podržava ideju o formiranju regionalne lige.

“Ja se nadam da je to moguće i da će se desiti. Tako će se pojačati kvalitet fudbala i domaćih liga. Moći ćemo da pravimo igrače iz naših prvenstava. Nažalost, u svim reprezentacijama regiona igraju više fudbaleri iz stranih liga, a to je nekada u doba stare Jugoslavije bilo nezamislivo. Dakle, jedno od rješenja za kvalitet i napredak je i regionalna liga”, zaključio je on.