odluka saveza

Na Ostrvu sve staje: Zbog smrti kraljice odgođene utakmice Premiershipa

Rijeka: Najava programa Dana bosanskohercegovačke kulture i monodrame „Sve je do nas“ Emira Hadžihafisbegovića
25.11.2021., Rijeka - Najava programa Dana bosanskohercegovacke kulture i monodrame "Sve je do nas" Emira Hadzihafizbegovića u prostoru Rijeka Info-a. Nazocili su predsjednik bosnjacke manjine Rijeke Mensur Ferhatovic, predstavnici bosnjacke manjine i glumac Emir Hadzihafizbegovic. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Već su otkazani brojni sportski događaji i prekinuta takmičenja, ali još se čeka odluka onog engleskog koji je globalno najatraktivniji, a to je Premier liga

UTAKMICE sedmog kola Premiershipa, koje su se trebale odigrati ovog vikenda, odgođene su zbog smrti kraljice Elizabete II., objavljeno je u službenom priopćenju, koje prenosimo u cijelosti.

“Na jutrošnjem sastanku, klubovi Premier lige odali su počast Njenom Veličanstvu, kraljici Elizabeti II. U čast njenog izvanrednog života i doprinosa naciji te kao znak poštovanja, ovotjedno kolo Premier lige je odgođeno, uključujući i utakmicu u ponedjeljak navečer”.

Richard Masters, izvršni direktor Premier lige izjavio je:

“Mi i naši klubovi želimo odati počast dugoj i nepokolebljivoj službi Njenog Veličanstva našoj državi. Kao naš monarh s najduljom vladavinom, bila je inspiracija i iza sebe ima nevjerojatnu ostavštinu nakon života punog predanosti. Ovo je strahovito tužno vrijeme ne samo za naciju nego i za milijune ljudi diljem svijeta koji su joj se divili te se pridružujemo svima koji su u žalosti zbog njene smrti.”

Daljnje informacije oko utakmica Premier lige tijekom perioda žalosti bit će objavljene pravovremeno.

Odgađaju se i otkazuju golf, kriket, Championship…

Danas se neće igrati utakmica devetog kola Championshipa između drugoligaša Burnleyja i Norwich Cityja, kao ni dvoboj League Two, ili treće lige, koji su trebali igrati Tranmere Rovers i Stockport County. Nogometni savez Sjeverne Irske objavio je da se za vikend neće igrati utakmice u tom dijelu Ujedinjenog Kraljevstva.

Otkazana je i utakmica Engleske i Južne Afrike u kriketu. Danas nema ni nastavka golf-natjecanja PGA Championship. Prvo je otkazana Etapa Tour of Britain na rasporedu za danas, a zatim i cijela utrka koja je trebala završiti u nedjelju.

Ako bi prva engleska nogometna liga cijelo nacionalno razdoblje žalovanja za kraljicom obilježila neigranjem utakmica, to bi, zajedno s pauzom za utakmice reprezentacija koja slijedi, značilo da se Premiership neće igrati sve do početka idućeg mjeseca.