Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na pomolu spektakularan transfer: Messi odlazi iz Barcelone?

messi1

Vodstvo francuskog nogometnog prvaka Paris St Germaina želi iskoristiti zastoj u pregovorima Lionela Messija i Barcelone kako bi argentinskog majstora dovelo na Park prinčeva.

Kako navode francuski mediji, sportski direktor PSG-a Patrick Kluivert je već je kontaktirao Messijeva oca Jorgea poručivši mu kako PSG neće štedjeti.

Nedavno su i španjolski mediji prenijeli informaciju kako je jedan neimenovani klub spreman ponuditi Messiju čak 100 miliona eura samo za potpis ugovora. Veliki interes za njegove usluge pokazali su i Manchester City, te Chelsea.

Messi i Barcelona od ljeta pregovaraju oko novog ugovora, a pregovori su navodno zapeli jer je Argentinac nezadovoljan što klub nije dovoljno jasno stao na njegovu stranu za vrijeme suđenja zbog utaje poreza i oštećivanja španjolskog proračuna.

Messi je zbog utaje osuđen na 21 mjesec zatvora, a vjerovatno neće biti i zatvoren, jer je u Španijiuobičajeno da se svima osuđenima na manje od dvije godine za nenasilne prijestupe izriče uvjetna kazna.