Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na pomolu veliki skandal na Mundijalu?

svicarska

VAR tehnologija, toliko najavljivana tehnologija, mogla bi da dobije veliki udarac na najvećoj sceni.

Mnogo pažnje se posvetilo sinoćnoj utakmici Srbije i Švicarske, te duelu u kaznenom prostoru kada je Aleksandar Mitrović oboren u zagrljaju dvojice igrača Švicarske, a sudija Felix Brych pokazao kontra faul.

Poslije utakmice mnogi su širom svijeta okarakterisali ovo kao krađu, te su se pitali za šta služi VAR ako se ovakve situacije ne gledaju, a jedan od onih koji je najdalje otišao bio je Rio Ferdiand koji je ovo nazvao pljačkom i džeparenjem.

Ipak, jutro poslije ove utakmice oglasio se i VAR na Twitteru, te bi njihovo saopštenjo moglo doprinjeti skandalu velikih razmjera.

– VAR je automatski premotao snimak tokom utakmice Srbije i Švicarske. ‘Tiha provjera’ je završena i sugerisano je sudiji Brychu da zvanično pregleda snimak. Samo glavni sudija može da zatraži zvaničan pregled kako bi bi potvrdio svoju odluku. A ovom prilikom je bio zadovoljan svojom odlukom na terenu, stoji u saopštenju VAR-a na Twitteru.

Potpredsjednik FSS-a Savo Milošević, kako smo već objavili, potvrdio je da je Fudbalski savez Srbije uputio žalbu FIFA-i, na suđenje Felixa Brycha u utakmici Švicarske i Srbije.