Na vječitom derbiju opet ništa – ništa (FOTO / VIDEO)

vjeciti derbi 114 na kosevu 1

Ništa – ništa, po ko zna koji put u novijoj istoriji.

Tako bi se najlakše mogao opisati 114. ligaški vječiti derbi između Sarajeva i Želje odigran danas na Koševu.

Utakmica koja će kao i većina posljednjih derbija biti brzo zaboravljena pamtit će se vjerovatno samo po tom što je Željo uzeo bod s kojim se izjednačio bodovno na tabeli sa Zrinjskim, a Sarajevo još jednom usporilo ljutog rivala ka pohodu na titulu.

U prvih 45. minuta utakmice Sarajevo je bilo nešto bolji protivnik i bilo je bliže pogotku od rivala s “Grbavice” koji u prvom poluvremenu niti jedanput nije ugrozio golmana Pavlovića.

Prvih 20 minuta utakmice nije donijelo prilike za postizanje gola, a malobrojni gledaoci na stadionu “Asim Ferhatović Hase” mogli su vidjeti nekoliko pokušaja dubinskih pasova “bordo” tima, koji su ipak završili bez problema za odbranu Željezničara.

Prvu i najveću priliku Sarajevo je imalo u 23. minutu, kada je nakon odlične akcije izabranika Husrefa Musemića Rahmanović pogodio stativu.

Sarajevo je u prvom poluvremenu igralo dosta bolje od gradskog rivala. Igrači “bordo” tima su imali posjed lopte i mnogo konkretnije napade, ali nedostajala je završnica koja bi im donijela prednost.

U 28. minutu igrač Željezničara je pao u šesnaestercu Sarajeva, ali sudija se nije oglasio.

Sarajevo je u 34. minutu imalo dobru šansu nakon ubačaja Kuzmanovića, međutim niko se nije našao u poziciji da matira golmana Željezničara Kjosevskog.

Do kraja poluvremena većih prilika i promjene rezultata nije bilo.

U drugom dijelu nije bilo većih uzbuđenja do 61. minute, kada je ponovo u sjajnoj prilici Rahmanović. Fudbaler Sarajeva nadskočio je Graovca, šutirao sa pet metara glavom, ali lopta odlazi pored Željinog gola.

Potom su uslijedile loše reakcije Vranješa u 62. minuti u šesnaestercu Sarajeva, kao i rezerviste Šabanovića na drugoj strani.

Šest minuta prije kraja odlično je šutirao Mustafić sa nekih 18 metara, ali lopta je prohujala pored vrata Kjosevskog.

Zajmović je potom imao najbolju šansu za Želju, ali iz mrtvog ugla, sa metar-dva od gola, nije mogao ništa više učiniti od pucanja u dobro postavljenog Pavlovića.

U sudijskom vremenu Bogičević je šutirao glavom nakon kornera, ali lopta je otišla daleko pored gola.

I to je bilo sve.

Tim sa Koševa večeras će čekati eventualni kiks Širokog protiv Radnika na Pecari (od 19,30) koji bi ih ponovo vratio u igru za izlazak na evropsku scenu. S druge strane, Željo u idućem kolu ide u Krupu, a Zrinjski u Bijeljinu.