Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kurčubić: Nadam se da ćemo Zrinjskom manijeti prvi poraz

Petar Kurčubić

Banjalučki Borac u derbi susretu devetog kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu dočekuje ekipu Zrinjskog.

Borac u ovoj sezoni ne pruža partije kakve navijači očekuju, ali u klubu vjeruju da mogu ostvariti pozitivan rezultat. Zrinjski je lider na tabeli nakon osam kola bez poraza i primljenog gola, tako da Banjalučane očekuje izuzetno težak posao.

– Očekujemo ekipu koja je lider na tabeli i koja svojim rezultatima i igrama zavređuje našu veliku pažnju. Zrinjski u dosadašnjem toku prvenstva nije primio nijedan gol i stoga je naš zadatak veliki. Ovo je utakmica u kojoj imamo izazov i da protivniku damo prvi gol, a u isto vrijeme prekinemo njihov niz od tri pobjede u gostima – kazao je trener Borca Petar Kurčubić.

Očekuje da igrači koji izađu na teren daju svoj maksimum i da odigraju kvalitetnije nego što je bio slučaj u prošlom kolu protiv Sarajeva na Koševu.

– Svjesni smo da nećemo moći da pravimo veliki broj šansi, ali očekujem da ono što nam se ukaže maksimalno iskoristimo – dodao je Kurčubić.

Iako Zrinjski važi za favorita, trener mostarskog tima Vinko Marinović poziva na oprez.

– Oni ove sezone igraju promjenjivo, imaju i određenih finansijskih problema, ali bez obzira na to u Banjoj Luci nikada nije lako igrati. Očekuje nas težak zadatak. Zrinjski nema dobar skor u susretima u Banjoj Luci, ali možda je sada prilika da to popravimo – kazao je Marinović.

Susret u Banjoj Luci igra se u subotu od 19 sati.