Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Održan sastanak

Najavljeno formiranje udruženja premijerligaša

fks_sastanak (1)

Kako se ističe, preostali klubovi koji se takmiče u najvišem rangu takmičenja su dobrodošli da se pridruže kada procijene da je za to došlo vrijeme

Formiranje udruženja premijerligaša jedan je od zaključaka sastanka klubova učesnika Premijer lige BiH čiji je domaćin bio Fudbalski klub Sarajevo.

Aktuelni prvak BiH pozvao je predstavnike svih premijerligaških klubova s ciljem sprečavanja neregularnosti i narušavanja integriteta takmičenja, a od 11 klubova sastanku su se odazvali predstavnici Olimpika, Mladosti iz Doboj Kaknja i Veleža.

Predstavnici Sarajeva, Mladosti i Veleža donijeli su odluku o formiranje udruženja premijerligaša, za što će u narednim danima biti pokrenuti pravni i drugi logistički koraci, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Kako se ističe, preostali klubovi koji se takmiče u najvišem rangu takmičenja su dobrodošli da se pridruže kada procijene da je za to došlo vrijeme.

– FK Mladost Doboj Kakanj, FK Velež i FK Sarajevo će javno izvještavati o svim potencijalnim nepravilnostima u narednom periodu, te će ukoliko procjene da se nastavlja proces narušavanja integriteta takmičenja, razmotriti opciju izlaska iz lige – navodi se u saopćenju.

Prije početka sastanka poziv Sarajeva zvanično su odbili Željezničar, Zrinjski, Široki Brijeg i Sloboda, a na sastanku se nisu pojavili ni predstavici Borca, Krupe, Radnika i Tuzla Cityja iako se o tome nisu zvanično oglasili.