Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najbolji igrač Arsenala želi u Manchester City?

sanchez

Transferi iz Arsenala u City već postaju trend u engleskom fudbalu, pa će se “Građani” potruditi da se to ostvari i na kraju ove sezone.

Arsene Wenger već dugi niz godina ostaje bez najboljih igrača usljed loših sezona i neostvarenih ambicija, a uglavnom najviše profitira tim iz plavog dijela Mančestera, što bi moglo da se ponovi i ovog ljeta.

Naime, kako prenose engleski mediji, jedan od najboljih igrača Arsenala u protekle dvije sezone, Čileanac Alexis Sanchez ne bi imao ništa protiv da u narednom prelaznom roku napusti “Emirates”.

Ovu priliku žele da iskoriste na “Etihadu”, a s obzirom da im finansije nisu problem, ostaje samo pitanje kako će Arsene Wenger reagovati, nakon što je sam igrač, navodno, već rekao svom menadžeru da prihvati pregovore sa Cityjem, ukoliko do ponude dođe.

Budući menadžer “Građana”, Pep Geardiola je već trenirao Sancheza u Barceloni i veliki je poštovalac njegovih kvaliteta, a upravo je sjajni španski strateg glavni razlog zbog kojeg bi ovaj 27-godišnjak želio da pređe u redove premijerligaškog rivala.

Naravno, ovakav rasplet ne bi bio nimalo šokantan, nakon što su u proteklih deset godina, iz tima Arsena Wengera, upravo u City, odlazili redom Kolo Toure, Emmanuel Adebayor, Samir Nasri, Gael Clichy i Bakari Sagna.

Interesovanje za Alexisa, za sada stidljivo, pokazuju i madridski rivali Atletico i Real.