Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

najizjednačenija dosad

Najluđa grupa Europa lige: Svi imali isto bodova, pobjeda, poraza i neriješenih

feyenoord

Sve četiri ekipe imale su po dvije pobjede, poraza i neriješena ishoda

Nogometaši Feyenoorda osigurali su prvo mjesto u grupi F Europske lige, najizjednačenijoj ove sezone u takmičenju. Jednak broj bodova kao i pobjednik grupe imao je Sturm, za koji je sezona u Europi završena.

U meču koji je sudio naš Irfan Peljto, Feyenoord je do prvog mjesta u grupi stigao minimalnom 1:0 domaćom pobjedom protiv Lazija na svom De Kuipu.

Pobjednički gol postigao je u 64. minuti, kada je Gimenez prvo gurnuo svog čuvara u vratara Lazija Provedela, a zatim i poslao loptu u mrežu. Iako je ta situacija pregledavana VAR-om, nije došlo do promjene odluke.

Oba sastava okončala su takmičenje sa po osam bodova, a isti bodovni učinak imali su i Midtjylland te Sturm, nakon što je danski sastav u četvrtak slavio na svom terenu 2:0 golovima Dreyera (15., 72.).

Tako je o konačnom redoslijedu odlučivala gol-razlika, a tu je najbolji bio Feyenoord, koji će tako direktno u osminu finala Europske lige. Midtjylland će kao drugi u međurundu tog takmičenja, Lazio će kao treći na proljeće igrati u Konferencijskoj ligi, dok je Sturm otpao.