Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

everton fc

Najveća kazna u istoriji Premiershipa: “Razočarani smo i šokirani”

Goodison Park
FOTO: Screenshot
Goodison Park

Smatramo da smo kažnjeni prestrogo u odnosu na to kakvi su dokazi ponuđeni. Pratit ćemo s velikim interesom odluke u drugim slučajevima u Premier ligi

Engleski prvoligaš Everton izgubio je deset bodova odlukom vodstva Premier lige. Klub iz Liverpoola kažnjen je zbog kršenja propisa o održivosti i profitu Premier lige.

Kazna važi odmah i Everton je pao u zonu ispadanja. Najveća je to kazna u istoriji Premier lige. Očekuje se da će klub uložiti žalbu na ovakvu odluku.

“Razočarani smo i šokirani ovakvom odlukom komisije. Smatramo da nam je dodijeljena neprimjerena sankcija. Uložit ćemo žalbu i o tome smo već obavijestili čelništvo lige. Everton je uvijek bio otvoren i transparentan klub, koji je poštivao pravila. Radili smo u dobroj vjeri i ne razumijemo optužbe koje je protiv nas podignula Premier liga.”

“Smatramo da smo kažnjeni prestrogo u odnosu na to kakvi su dokazi ponuđeni. Pratit ćemo s velikim interesom odluke u drugim slučajevima u Premier ligi”, objavio je engleski klub na službenoj stranici.

Premier liga je klub iz Liverpoola u martu optužila za kršenje finansijskog fair-playa. Everton je u trogodišnjem periodu imao gubitak od gotovo 372 miliona funti, a granica u takmičenju iznosi 105 miliona. Pod istragom su još neki klubovi, među njima Chelsea i Manchester City.