Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Southampton

Nakon 32 godine zasjeli na vrh engleskog Premiershipa: “Izgledamo zastrašujuće”

southampton

Southampton je sinoć pobijedio Newcastle 2:0 i prvi put nakon 1988. godine zasjeo na prvo mjesto na tabeli

Ekipa Ralpha Hasenhüttla odigrala je odličnu utakmicu i slavila je golovima Chea Adamsa u 7. i Stuarta Armstronga u 82. minuti te je tako došla do treće uzastopne pobjede.

Southampton u zadnjih šest utakmica ima pet pobjeda i jedan remi, igra jako dobar fudbal i pokazala je da može pobjeđivati uprkos činjenici da joj je povrijeđen najbolji igrač Danny Ings.

Austrijskog trenera su nakon utakmice pitali razmišlja li njegova momčad o borbi za naslov prvaka, o čemu je takvim klubovima “zabranjeno” razmišljati.

“Siguran sam da će si naši navijači uokviriti današnju tablicu i sačuvati je. Lijepo je biti prvi, ali to nam ne smije ubiti želju za još više uspjeha. Moramo ostati gladni i vjerovati da je sve moguće kad je naša ekipa u pitanju. Jako sam ponosan jer nismo uložili puno novca u tim nego smo ga stvorili uz jako puno rada. Pomalo je zastrašujuće kako trenutno izgledamo”, kazao je Hasenhüttl.

Southampton vjerovatno neće ostati prvi nakon ovog kola jer ima utakmicu više i jednak broj bodova kao Liverpool, bod manje od Leicestera i dva manje od Tottenhama.