Fudbal

liga nacija

Nakon debakla Hrvatske Ćiro “sahranio” jednog igrača

06/09/2020

Dalić je čovjek koji bi ga iglom ubadao u guzicu da je mogao, evo možda mu jedino zamjeram što je slijep i što ne vidi koliko je dečko loš i da više nije za reprezentaciju

Hrvatska nogometna reprezentacija doživjela je težak (1:4) poraz u Portu od Portugala. Ali osim rezultatom, hrvatski su navijači, ali i struka razočarani pristupom utakmici hrvatskih igrača.

Nije sramota doživjeti poraz, posebno kada igraš bez svojih najboljih igrača, Luke Modrića i Ivana Rakitića, protiv aktuelnog evropskog prvaka. Međutim, kada se odigra tako loše, bezidejno, nemotivirano, onda se tu kritike već i očekuju.

A jedan od onih koji je dan nakon poraza od Portugala zamjerio “nonšalanciju” igračima jest legendarni Miroslav Ćiro Blažević (85).

“Ovako nešto je bilo i za očekivati, većina naših igrača nije u takmičarskoj formi i to se sinoć vidjelo, a uz sve su nam nedostajala dva ključna igrača”, počeo je svoju opservaciju za Sportklub legendarni Ćiro.

Ali s Portugalom je ista situacija, nisu bili u ritmu, nisu imali Ronalda, šta je onda presudilo?

“Reći ću vam ovo. Jedan čovjek me posebno razočarao, a očekivao sam da će biti naš ključni igrač. Kovačić je ove sezone žario i palio u Engleskoj, bio je najbolji igrač Chelsea i bilo mi je izrazito drago zbog toga, a sinoć je u Portu djelovao kao neprijateljski element u našim redovima”.

Zamjerate li nešto selektoru Daliću?

“Ma kakvi, Dalić je čovjek koji bi ga iglom ubadao u guzicu da je mogao, evo možda mu jedino zamjeram što je slijep i što ne vidi koliko je dečko loš i da više nije za reprezentaciju. Prije dva dana sam jednom novinaru L'Equipea pričao kako će Kovačić postati naš nositelj i da se u Engleskoj probudio, i onda odigrao onako kao jučer. Veliko razočaranje, dečko koji je imao sve predispozicije da bude novi Boban ili Asanović postao je promašaj kojem više nije mjesto ovdje”, rekao je Ćiro.

Ćiro je na kraju najavio i utakmicu protiv Francuske (utorak, 20.45 sati).

“Čuj, Francuzi kao takvi uvijek predstavljaju motiv za sebe, ali ne bih se ni u Parizu nadao bajnom rezultatu, ne nakon ovoga. Nadam se da će Dalić smoći snage i smisliti nešto drukčije, on je jedini čovjek koji trenutno ima moju punu podršku”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.