Fudbal

izrael

Nakon duže od godinu dana vraćaju navijače na stadione

14/03/2021

Na stadionu ne smije biti više od 1.500 navijača, a potrebno je pokazati dokument o primanju dvije doze vakcine protiv COVID-19

U Izraelu je prvi put od marta 2020. godine, kada je počela pandemija koronavirusa, dozvoljeno da na stadionima na kojima se igraju fudbalske utakmice, bude prisutan i određeni broj navijača, prenosi Anadolu Agency (AA).

Izraleski mediji javljaju kako je, tokom ovosedmičnih susreta dozvoljeno prisustvo publike na stadionima, uz uslov da broj navijača ne prelazi više od 1.500. Također, na stadion mogu ući navijači s takozvanim zelenim pasošima, odnosno dokumentima koji su dokaz da je osoba primila dvije doze vakcine protiv COVID-19. Djeci ispod 16 godina nije dozvoljen ulazak na stadion.

Fudbalski susreti u Izraelu zbog pandemije koronavirusa duže od godinu igrali su se bez publike.

Izrael, koji je na osnovu broja stanovnika zemlja s najviše vakcinisanih, prošlog mjeseca je počeo postepeno ublažavati restriktivne mjere uvedene u cilju sprečavanja širenja zaraze koronavirusom.

U Izraelu je prvu dozu vakcine primilo više od 5,12 miliona stanovnika, a drugu više od 4,13 miliona. Podaci Ministarstva zdravstva pokazuju kako je od početka pandemije zaraza koronavirusom potvrđena kod više od 818.000 ljudi, dok su od posljedica zaraze umrle 5.992 osobe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.