Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo BiH

Pripadnici MUP-a RS nisu boravili u prostorijama glavne tužiteljice Tadić

Tuzilastvo BiH (1)

Ovi neistiniti navodi, vjerovatno potiču od centara bliskih pojedinim političkim opcijama čijim visokim dužnosnicima se sudi ili se procesuiraju u Tužilaštvu BiH

Nakon što su na pojedinim portalima, objavljene “apsolutno netačne i neistinite informacije”, Tužilaštvo BiH se oglasilo saopćenjem za javnost.

-Apsoultna je neistina da su u petak 12. omarta, u prostorijama glavne tužiteljice Tužilaštva BiH, boravili pripadnici MUP-a RS, te vršili bilo kakve sigurnosne ili druge preglede.

Također, ulaz i pristup zgradi i kapacitetima Tužilaštva BiH i Uredu glavne tužiteljice, pod sigurnosnom su zaštitom i ograničenim i evidentiranim pristupom.

Ovi neistiniti navodi, vjerovatno potiču od centara bliskih pojedinim političkim opcijama čijim visokim dužnosnicima se sudi ili se procesuiraju u Tužilaštvu BiH, te predstavljaju još jedan u nizu pritisaka na glavnu tužiteljicu, tužitelje i uposlenike Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Bez obzira na sve pritiske, Tužilaštvo BiH nastavit će svoj rad u skladu sa zakonom i u interesu građana Bosne i Hercegovine i ovakvi neprimjereni pritisci nas neće zaustaviti u procesuiranju nezakonitosti u Bosni i Hercegovini.