Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon Džeke i Lulić se primakao blizu Lige prvaka (VIDEO)

Soccer: Serie A; Torino-Lazio

Utakmicom između Torina i Lazija, kompletirano je 35. kolo Serije A.

Slavili su Lacijali s 1:0 i tako se bodovno poravnali s Romom.

Obje ekipe tri kola prije kraja imaju po 70 bodova, i obje se nalaze na pozicijama koje vode u Ligu prvaka iduće sezone.

Inter je iza, sa četiri boda manje, i čini se da će oba rimska kluba iduće godine igrati najjače klupsko takmičenje na svijetu. Lazio čeka nastup u Ligi prvaka 11 godina.

Gol odluke u Torinu postigao je srpski internacionalac Sergej Milinković Savić u 56. minutu utakmice, na asistenciju Alberta.

Lazio je u prvom dijelu promašio i penal, a upravo je Alberto bio taj koji najstrožiju kaznu nije uspio pretvoriti u gol.

Senad Lulić nosio je kapitensku traku Lazija, i odigrao svih 90 minuta.

Lazio u sljedećem kolu dočekuje Atalantu, dok će Roma u goste Cagliariju koji se grčevito bori za opstanak. I Inter u idućem kolu čeka gostovanje ekipi koja bije bitku za opstanak u Seriji A, Udineseu. Roma će do kraja igrati protiv Juventusa, no u puno drugačijem ozračju nego je to izgledalo do ovog kola. Jer, Juve će biti prvaka i ako dobije samo dvije utakmice pred svojim navijačima do kraja. S druge strane, Lazio i Inter igraju međusobno do kraja, na Olimpicu u posljednjem kolu, tako da i to ide u prilog Edinu Džeki i društvu.