Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tako se oprašta od ljutog rivala: Old Trafford, sir Alex i Mou se poklonili Wengeru (VIDEO)

ALEX_WENGER_MOU

Samo lijepe riječi imao je Jose Mourinho za Arsenea Wengera nakon međusobnog okršaja Manchester Uniteda i Arsenala u sklopu 36. kola Premiershipa.

Manchester United je slavio golom Marouanea Fallainija iz prve minute sudačke nadoknade za konačnih 2:1, a bilo je to posljednje gostovanje Wengera na Old Traffordu u ulozi menadžera Arsenala nakon 22 godine koliko je proveo na klupi Topnika.

Mourinho i Wenger imali su burne okršaje kroz istoriju, Portugalac je često imao ružne riječi za francuskog menadžera, ali ne i nakon današnje utakmice tokom koje mu je i publika na Old Traffordu priredila lijepi oproštaj.

“Mislim da Arsene neće okončati svoju trenersku karijeru. Koliko ja znam samo je završio s Arsenalom. Siguran sam da će navijači Manchester Uniteda pamtiti godine kada je Arsenal bio njihov najveći rival, a ja ću pamtiti Arsenea kao velikog protivnika, menadžera ‘nepobjedivih’. To je bila moja prva godina u ovoj zemlji. Kada sam ja stigao 2004. godine Arsenal je bio osvojio naslov bez poraza. Rekao bih da su me ‘nepobjedivi’ učinili boljim trenerom i tako ću pamtiti Arsenea, iako moram istaknuti da čovjek nije mrtav. Sumnjam da je on završio s nogometom”, objasnio je Mourinho.

Portugalac kaže da sam sebe ne vidi za kormilom istog kluba 22 godine zaredom.

“Mislim da je to preveliki pritisak, ne samo za menadžera nego i za klub. Od medija, društvenih medija, stručnih sukomentatora”, dodao je Mourinho.

Posebnu nagradu Wengeru na Old Traffordu uručio je njegov nekadašnji veliki rival Sir Alex Ferguson.

“Ovaj posao Arsene je radio 22 godine. To se više neće ponoviti. Nije lako u moderno vrijeme toliko dugo trenirati jedan klub i moraš biti poseban da bi to uspio. Osim menadžerskih vještima Arsene je pokazao nevjerovatnu izdržljivost, dugovječnost i odlučnost”, komentirao je Ferguson.

https://www.youtube.com/watch?v=vb1X5p-sQrw