Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Championship

Nakon promocije u elitu Ahmedhodžić bi mogao dobiti novog gazdu

anel ahmedhodzic instagram
FOTO: @anel.ahmedhodzic / Instagram

Sheffield United trenutno drži drugo mjesto na tabeli Championshipa s nedostižnih sedam bodova više od trećeplasiranog Luton Towna

Iako je Sheffield United osigurao povratak u Premier ligu, vlasnik saudijski princ Abdullah bin Musa’ad bin Abdulaziz Al Saud i dalje namjerava prodati klub. Posljednjih se sedmica nagađalo kako je 43-godišnji nigerijski milijarder Dozy Mmobuosi na korak do preuzimanja kluba za 115 miliona eura, ali princ Abdullah sada traži druge kupce.

“Ne mogu reći da je isključeno, ali mislim da je sada malo vjerovatno. Ali sve je otvoreno”, rekao je princ za radio Talk Sport.

“Ne mogu komentirati više od toga. Ako donesemo odluku, želim da to bude prije početka priprema za sljedeću sezonu. Prodati je moja namjera, ali ništa nije zagarantovano. Neću prodati bilo kome. Stalo mi je ko će biti idući vlasnik”, dodao je vlasnik kluba čiji dres novi i bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić.

“Ima drugih zainteresiranih strana. Radije bih napravio nešto u sljedeće četiri sedmice ili ne napravio ništa. Najvažnije je da smo sada u Premier ligi”, naglasio je Saudijac.

Sheffield United trenutno drži drugo mjesto na tabeli Championshipa s nedostižnih sedam bodova više od trećeplasiranog Luton Towna. Plasman u elitni razred engleskog nogometa još je ranije osigurao i Burnley koji uvjerljivo vodi na tabeli Championshipa.

Burnley se vraća u Premier ligu nakon samo jedne sezone provedene među drugoligašima, a Sheffield United nakon dvije sezone.