Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Nakon skoro 30 godina Liverpool je zabio sedam komada u jednoj utakmici

redsi (1)

Prvi meč Premier lige Engleske u kojem je Liverpool postigao sedam golova od 1991. godine, ujedno i jedini susret u kojem je Crystal Palace doživio takav poraz na svom terenu

Aktuelni engleski prvak i vodeći na tabeli Premier lige ove sezone Liverpool je u gostima danas deklasirao ekipu Crystal Palacea, rezultatom 7:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Golijadu Liverpoola počeo je Takumi Minamino već na otvaranju utakmice, a do kraja prvog poluvremena u strijelce su se upisali i Sadio Mane i Roberto Firmno.

U drugom poluvremenu seriju pogodaka nastavio je Jordan Henderson, potom je u igru ušao i Muhammed Salah koji je, prvo zabilježio asistenciju za još jedan gol Firmina, a onda pred kraj meča i postigao još dva gola za konačnih 7:0.

Bio je to prvi meč Premier lige u kojem je Liverpool uspio postići sedam golova od 1991. godine, ujedno i jedni susret u kojem je Crystal Palace doživio takav poraz na svom terenu.

Danas su na programu još dvije utakmice Everton – Arsenal (18,30) i Newcastle – Fulham (21,00). Utakmice u kojima je sve otvoreno, i bez izrazitog favorita.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenja, pogledajte kompletnu ponudu kladionice MOZZART za te dvije utakmice OVDJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore