Fudbal

21 godinu kasnije

Nakon SP-a 1998. bio najskuplji nogometaš na svijetu, a pogledajte šta radi sada

18/06/2019

21 godinu kasnije Denilson je ponovno na malim ekranima, ali kao glavni protagonist u reklamama

Legendarni brazilski nogometaš Denilson jedna je od onih posebnih priča koje prate ovogodišnje 46. izdanje Copa Americe u Brazilu.

Tamošnji mediji prisjetili su se trenutka iz 1998. godine kada je Denílson de Oliveira ‘preko noći’ postao najskuplji nogometaš svijeta. Dogodilo se to nakon Svjetskog prvenstva i francuskog trijumfa protiv Brazila u velikom finalu.

Sjajni brazilski dribler i tada još uvijek igrač Sao Paula briljirao je u Francuskoj, a nekoliko sedmica nakon završetka Mundijala ostvario je historijski transfer. Španski Betis ga je platio tada rekordnih 32 miliona eura, a prije toga niti jedan klub nije potrošio toliki novac na nekog nogometaša.

Potpisao je Denilson 12-godišnji ugovor i ispisao historiju, ali sve što je u Španiji napravio poslije bilo je za zaborav. Postigao je svega pet golova u dvije sezone nakon čega je posuđen Flamengu, a karijeru je završio 2010. godine u grčkoj Kavali.

A što danas radi nogometna legenda? 21 godinu kasnije Denilson je ponovno na malim ekranima, ali kao glavni protagonist u reklamama.

41-godišnji Brazilac snimio je uoči Cope reklamu za jednu od najuspješnijih južnoameričkih građevinskih firmi – u njihovoj trgovini građevinskog materijala! Sudeći po izgledu, i dalje je u sjajnoj formi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.