Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Španija

Nakon što je Gudelj bio pozitivan na COVID-19, Sevilla se vratila treninzima

sevilla (1)

Iako je sezona u španskoj La Ligi okončana igrači Seville su ostali na okupu, jer se pripremaju za nastavak nadmetanja u Ligi Evrope

Fudbalski klub Sevilla danas je nastavio sa treninzima, nakon što je u srijedu iz kluba saopšteno da je jedan član prvog tima pozitivan na COVID-19 i da se zbog toga privremeno obustavlja trenažni proces, prenosi Anadolu Agency (AA).

Naknadno je potvrđeno da je pozitivan na koronavirus srbijanski fudbaler Nemanja Gudelj. No, danas su iz Seville objavili da su nakon jučer uzetih uzoraka svi testovi bili negativni te da se tim vraća redovnim aktivnostima.

“Pojedinačni PCR testovi koje su jučer na terenu obavili igrači prvog tima i stručno osoblje FC Sevilla, vratili su se sa negativnim rezultatima na COVID-19, što je bio slučaj i u utorak. Nakon dva kruga negativnih testova, ekipa Sevilla FC večeras će se vratiti na teren za pojedinačne treninge, osim Gudelja koji je u ponedjeljak bio pozitivan. Prva ekipa ponovo je testirana danas, a testiraće se i u subotu i ponedjeljak, dok je putovanje u Njemačku zakazano za utorak“, saopštili su iz španskog kluba.

Iako je sezona u španskoj La Ligi okončana igrači Seville su ostali na okupu, jer se pripremaju za nastavak nadmetanja u Ligi Evrope, gdje će u jednom duelu osmine finala protiv Rome na neutralnom terenu u Duisburgu odlučivati o tome ko će se plasirati u četvrtfinale.

Za razliku od ostalih prvih duela osmine finala ogled italijanskog i španskog kluba nije ni odigran zbog pandemije koronavirusa, pa će zbog toga igrati samo jednu utakmicu kako bi odlučili ko će među osam najboljih timova. Planirano je da se Sevilla i Roma sastanu 6. augusta na MSV areni u Duisburgu sa početkom u 18.55 sati.